„Škoda, že to nebylo ještě o stupínek výš, mrzí mě hlavně prohra v Rousínově," okomentoval výsledek trenér Ráječka Jiří Škaroupka.

Ráječko zakončilo letošní sezonu v krajském přeboru výhrou ve Vojkovicích 3:0. Byla to jeho čtvrtá výhra v tomto ročníku venku, naposledy vyhrálo 13. dubna v Kyjově. Do sestavy se po zranění vrátil Shkurupii, vypadl Martin Bartoš. „Nastoupili jsme letos s asi pátou stoperskou dvojicí," podotkl Škaroupka.

Přesto byla Olympia celý zápas lepším týmem, domácí hrozili z brejků, které hostující obrana pohlídala. Poločas vyhrálo Ráječko 1:0, po přestávce přidalo další dvě branky. A další šance zahodilo, Neděla trefil dvakrát břevno.

V I. A třídě už šlo Kunštátu jen o druhé místo a statistiky. První Moravská Slavia soupeřům moc šancí nedala a s předstihem postoupila. Kunštátští v posledním zápase doma porazili Miroslav 3:0 a završili unikátní sérii. Jako jediný tým v krajských soutěžích všechny domácí zápasy. „Už v 17. minutě jsme vedli 2:0 a pak jsme se nechali trochu ukolébat a pustili soupeře do hry," uvedl kunštátský trenér Petr Loukota. Ve druhém poločase host ještě zvýšili aktivitu, ale ke gólové akci se nedostali. Domácí měli výsledek pod kontrolou, třetí branku přidal Kunštát sedm minut před koncem.

Boskovice už poslední kolo s Líšní B předehrály, takže už jen mohly sledovat, jak je Kunštát odsouvá na třetí místo. Bořitov remizoval na hřišti posledního Zbýšova 2:2 a v tabulce skončí sedmý.

V I. B třídě už Lipovec oslavil postup. S úspěšným ročníkem v I. B třídě se rozloučil domácí výhrou 4:1 nad Svratkou Brno. „Výsledek neodpovídá kvalitě soupeře," připustil koordinátor Lipovce Vojtěch Zouhar. Brňané dobře kombinovali a po rohu vedli 1:0. Domácí sice do poločasu srovnali, ovšem ve druhé půlce nastoupili hosté ještě aktivněji a nepouštěli domácí na svoji polovinu. Jenže pak přišlo vyloučení hráče Svratky za nesportovní chování a do dvou minut druhý lipovecký gól. Zbytek zápasu už patřil domácím, kteří přidali ještě další dvě branky. Poslední zápas vyhrál i Rájce-Jestřebí, který doma porazil Podolí 2:0.

Na opačné straně tabulky vzaly naděje na záchranu sestupující jihomoravské celky z divize D. Derby Doubravice s Blanskem B vyhráli Doubravičtí 3:1, oba týmy ovšem sestupují do okresního přeboru.

KRAJSKÝ PŘEBOR

28. kolo: Vojkovice – Ráječko 0:3 (0:1), Kuldan 3

I. A TŘÍDA  – SKUPINA A

26. kolo: Zbýšov – Bořitov 2:2 (0:1), Vališ, Šeliga – Polák, Richter, Kunštát – Miroslav 3:0 (2:0), Blaha 2, Adamec

I. B TŘÍDA  – SKUPINA A

26. kolo: Lipovec – Svratka 4:1 (1:1), Musil 2, Sedlák 2 – Kratochvíl, ČK: Kratochvíl (S), Rájec-Jestřebí – Podolí 2:0 (0:0), Macháček, Palkanynec, Doubravice – Blansko B 3:1 (1:1), Vladík 2, Hájek – Skoupý, ČK: Pokoj (B)