Boskovice minulý týden porazily Bosonohy i Moravskou Slavii, závěr jara se jim daří. V sobotu je ovšem čeká pořádný oříšek, jedou do prvního Bzence. „Bod by byl zlatý," uvědomuje si trenér a hráč Boskovic Lukáš Martínek. V Bzenci totiž ještě nikdo letos nebodoval.

Ve stejný čas bude mít ideální příležitost zlomit sérii čtyř proher v řadě Ráječko. Nastoupí v beznadějně posledních Jevišovicích. Jenže Olympia kromě momentální výsledkové krize na jaře venku ještě nebodovala. „Ještě před třemi roky jsme měli jeden z nejstarších mančaftů v kraji, dnes máme věkový průměr 25 let. Bohužel se nám momentálně herně trápí ti zkušení. Mladí kluci jsou výborní, ale zatím nejsou připraveni nést tu tíhu odpovědnosti. Prosím všechny, aby měli s námi trpělivost, protože to teď nejvíce po štěstí potřebujeme. V Jevišovicích se to pokusíme samozřejmě zase zlomit," komentuje sportovní manažer Ráječka Marek Bláha příčiny posledních proher.

V I. B třídě se hraje jedno derby za druhým. To poslední vyhrály v Lipovci Vilémovice 4:2. Pomohlo jim i vyloučení domácího Vágnera v 66. minutě. „První poločas byl vyrovnaný se spoustou šancí na obou stranách. My jsme dali tyčku a břevno, hosté byli šťastnější a vedli 1:0. Srovnali jsme z penalty po faulu gólmana na Keprta. Bohužel vzápětí přišla penalta proti nám a přísné vyloučení našeho hráče. Pak jsme víc otevřeli hru a dostali jsme z brejku třetí a čtvrtý gól. V závěru už jsme jen korigovali na 4:2," popsal průběh zápasu kapitán domácích Vojtěch Zouhar.

Jeho týmu se závěr jara nedaří podle představ. Poslední čtyři zápasy prohrál. „Tým už nemá tu sílu, nastupují dorostenci, ale taková je situace, musíme se s tím smířit," podotýká Zouhar.

„Hrálo se nahoru dolů, pomohlo nám i vyloučení soupeře, z naší strany byla možná také větší bojovnost," doplnil ho člen výboru Vilémovic Milan Kučera. Vilémovice hrají v netradičním termínu už dnes od 18.00, doma přivítají Soběšice.

OKRESNÍ DERBY

Lipovec čeká v sobotu těžký zápas ve třetích Medlánkách. „To bude ještě horší situace, nebudu já, vyloučený Vágner a další zranění. Musí pomoct dorostenci. Bohužel všechny týmy hrají zároveň, takže to celé posuneme. Dorostenci doplní muže a mladší kategorie vždycky ty starší. My se chceme hlavně pořádně připravit na Jedovnice, se kterými hrajeme v dalším kole doma, to je pro nás ještě důležitější derby než s Vilémovicemi. Sezonu chceme zakončit důstojně," přeje si Zouhar.

V neděli se hrají v I. B třídě dva domácí zápasy. V okresním derby přivítají Jedovnice Černou Horu. Jedovničtí na jaře zaostávají za euforií ze začátku podzimu. Z posledních šesti zápasů mají jen šest bodů. Přesto v tabulce skupiny A drží čtvrté místo a od dvanácté Černé Hory je dělí čtrnáct bodů.

Černohorští ovšem mohutně finišují v záchranářské misi, v posledních třech kolech dvakrát vyhráli a jednou remizovali. Naposledy pořádně provětral branku soupeře Antonín Mazal, který se vrátil po dlouhém trestu do sestavy a dal hattrick. Černá Hora i díky němu porazila Rousínov B 6:0 a brala by určitě i nějaký bod z Jedovnic, které minule doma prohrály s Medlánkami 2:1.

Rájec-Jestřebí hraje ve stejný čas doma s Rousínovem B.

Krajský přebor

so 4. 6., 16.30

Jevišovice – Ráječko

Bzenec – Boskovice

I. A, skupina A

ne 5. 6., 16.30

Líšeň B – Kunštát

I. B, skupina A

pá 3. 6., 18.00

Vilémovice – Soběšice

so 4. 6., 16.30

Medlánky – Lipovec

ne 5. 6., 16.30

Jedovnice – Černá Hora

Rájec-Jestřebí – Rousínov B