divize d

FK Blansko – FC Dosta Bystrc-Kníničky 2:2 (1:1)

17. Koudelka, 80. Nečas – 34. Doležel, 72. Kugler

Těžko říct, který tým byl vlastně ve středu na blanenském hřišti doma. Za Bystrc nastoupilo v základní sestavě pět bývalých blanenských hráčů. Gólman Sehnal, Šenk, Šíp, Doležel, Kugler, ve druhém poločase naskočil i Crhák. Ti všichni hřiště znali možná lépe než takový Koudelka, který táhne Blansko v jarních zápasech. „Já to takhle neberu, na hřišti jsme se prostě chovali, jako kdybych hrál já za Blansko dlouho a oni zase za Bystrc, takhle to je," myslí si Jan Koudelka.

Po celý zápas pršelo, přesto přišla slušná divácká návštěva. V 7. minutě pozlobil domácí příznivce odmávaným ofsajdem čárový sudí, Trtílek se totiž řítil do šance. V 11. minutě Bystrc zahrozila z trestného kopu, o tři minuty později zase zastavil praporek rozhodčího nebezpečný útok Bystrce. Hosté byli ze začátku nebezpečnější, domácí tedy musel probudit Trtílek s Koudelkou. První si v 17. minutě si došel pro faul, za který viděl žlutou kartu bystrcký kapitán Jirásek, Koudelka pak s přehledem proměnil penaltu. „Myslím, že penalta byla jasná. Věřil jsem si, tak jsem ji kopnul," zmínil střelec první branky.

Gól Blansko mírně nabudil. Ve 26. se Trtílek krásně uvolnil ve vápně, ale trefil jen gólmana. Vyložených šancí moc nebylo, ani jeden z týmů na mokrém terénu nestřílel ani z větší dálky.

V 34. minutě zaspala po rohu domácí obrana a Doležel srovnal na 1:1. „Ze standardky moc gólů nedáváme, jsem rád, že jsme se konečně prosadili. Míč propadl ke mně a já jsem jen nastavil nohu a David Juran už s tím nemohl nic dělat," popsal gól Doležel. Poločas rozhodčí ukončil při útočné akci Blanska. A v kabině Bystrce byl o poločase prostor pro ráznou domluvu. „Šest nás prošlo Blanskem, byli jsme namotivovaní víc než na jiný zápas. Přijeli jsme hrát útočně, taktika byla maximální ofenzíva, v co největším počtu hráčů chodit dopředu, doplňovat centrované míče zkraje a dávat góly. Bohužel prvních dvacet minut to moc nevypadalo, že bychom tady chtěli vyhrát," vrátil se k první půlce Doležel.

Po přestávce ještě víc zhoustnul déšť a vypadalo to, že se nikomu do dalšího gólu nechce. V 67. minutě utekl Trtílek a jeho střelu zprava gólman Sehnal vyrazil jen ke Koudelkovi, který míč dorazil do brány. Radost diváků byla marná, rozhodčí branku pro ofsajd neuznal. O chvíli později zasahoval za Jurana při šanci hostů Müller. Bystrc byla aktivnější a výsledkem byl zasloužený druhý gól. Střelu Chlada ještě David Juran vyrazil, na dorážku Kuglera už nestačil. Bystrc byla na koni a stejně jako na začátku zápasu, když to s domácím nevypadalo moc dobře, dali gól. Koudelka rozehrál trestný kop, Sehnal jej vyrazil a kapitán Nečas srovnal na 2:2. To bylo v 80. minutě.

Místo opatrného závěru přišly ještě šance na obou stranách. Blíž ke gólu mělo Blansko. V 82. minutě dostal žlutou Koudelka za kopnutí míče do brány po odpískaném ofsajdu, v 86. minutě zkoušel přelobovat Jurana Doležel, ale přestřelil i bránu. O minutu později to samé málem vyšlo Koudelkovi, jeho pokus trefil jen břevno, další střelu Sehnal jen nejistě vyrazil, ale nakonec míč zkrotil. Ještě v 88. minutě zahodil šanci Hansl. V poslední minutě zlikvidoval trestný kop Juran a rozhodčí ukončil utkání.

„Spokojený nejsem v žádném případě, my jsme sem jeli pro tři body. Vedli jsme 2:1, pak jsme dostali takový gól, že je to šílené. Takové stupidní góly dostáváme celou sezonu. Nakonec je remíza asi spravedlivá, ale já jsem hluboce nespokojený," zlobil se po zápase trenér Bystrce Radek Toman. „O přestávce jsme si řekli, co je potřeba zlepšit a že nemusíme nikam spěchat, protože oni potřebují hrát. Pak jsme dostali gól a potřebovali jsme zase my hrát. Nakonec to dobře dopadlo. 2:2 je pro nás dobrý výsledek, pro ně asi míň. Udrželi jsme si od Bystrce odstup," zhodnotil druhou polovinu Koudelka.

Po utkání si mohli soupeři v klidu promluvit, hráči obou týmů se znají. „Jak jsme zlepšili pohyb i důraz, vedli jsme, ale dostali jsme po standardce vyrovnávací branku. Ale Blansko má výborné útočníky, Koudelka s Trtílkem je jeden z nejlepších útoků divize," pochválil své konkurenty Doležel, který v minulosti patřil k tahounům Blanska.

Blansko už má v letošní divizi 33 bodů. V sobotu hraje další zápas v Uherském Brodě.