Do Ráječka přijela Sparta Brno. „Nebáli jsme se, víme, že máme mužstvo, které v téhle soutěži může porazit kohokoli. I když jsme věděli, že domácí mají zkušené hráče. Třeba Martin Sehnal se orientuje úplně neskutečně, naštěstí se mu dnes tolik nedařilo. Mají Zicha, který nerad prohrává, a další výborné hráče," ukázal hostující trenér Rostislav Horáček znalost soupeře.

A Brňané vedli už po jedenácti minutách a gólu Hlavinky. Za domácí srovnal Martin Sehnal a na 2:1 ještě do přestávky otočil Shkurupii. Vypadalo to nadějně, jenže to bylo ze strany Olympie všechno.

Ve druhém poločase viděli diváci hlavně dlouhé nakopávané balony domácích na Sehnala a nebezpečné brejky Sparty. „Když šel za mnou ještě Bojda, bylo jasné, že se bude nakopávat a my se budeme snažit něco vytvořit," potvrdil střelec úvodní branky Martin Sehnal.

Obrat po přestávce

Sparta hned po přestávce srovnala, ale na remízu žádný z týmů nehrál. V 56. minutě našel dlouhým přesným nákopem Shkurupii Martina Sehnala, tomu sebral míč gólman Sparty Dank. O minutu později byl ve stejné situaci rychlý záložník, který ještě na podzim hrál za Spartu, a také dopadl stejně. V 59. minutě krásně prošel až do vápna, jeho střelu ale gólman vyrazil.

V 63. minutě Olympia neuhlídala levé křídlo hostů, centr do vápna pak pohodlně proměnil ve třetí branku hostů Ryšavý.

Sparta možná hrála lépe, ale pořád nebylo nic ztraceno, domácí si vytvářeli nadějné standardky. Po žádné z nich ale gól nepadl. Šest minut před koncem řádné hrací doby obránce Ráječka namazal soupeři na protiútok a Přichystal vysokým lobem překonal vyběhnutého Bednáře. To byl impuls pro některé diváky k odchodu domů.

V 88. minutě se do vápna prodral Martin Sehnal, už střílel, ale v pohybu ho jeden z bránících hráčů strhnul k zemi. Jasnou penaltu rozhodčí ignorovali. „Soupeř byl kvalitní, Sparta hrála dobrý zápas, my jsme nastoupili nervózně a inkasovali první gól. Do poločasu jsme to otočili, ale druhou půlku jsme prostě v obraně propadli a zaslouženě jsme prohráli.

Oni se po přestávce zlepšili, Cupák jim tam dělal hodně práce a vytvářel spoustu šancí. Musíme se snažit výsledek v dalších zápasech napravit," shrnul zápas Škaroupka.

Trenér hostů byl spokojený. „My už takhle zápasy hrajeme delší dobu. Mužstvo je ofenzívní, máme rychlostní typy hráčů. Domácí určitě bojovali, ale fotbalovost byla na naší straně. Pokud se hrál fotbal, byli jsme lepší. Ráječko má silovější typy, nebezpečné standardní situace, spoléhalo na nákopy. Nám ta hra moc nevyhovovala, sáhli jsme si na dno sil. Naštěstí jsme ve druhém poločase vyrovnali a otočili výsledek," uvedl Horáček.

SK Olympia Ráječko – FC Sparta Brno 2:4 (2:1)

23. Sehnal M., 43. Shkurupii – 11. a 49. Hlavinka, 63. Ryšavý, 84. Přichystal

Diváků: 200