Boskovice měly do soutěže raketový start. Pět zápasů, pět výher a první místo v tabulce. Pak se však začala karta pozvolna obracet. V posledních šesti kolech Boskovičtí vyhráli jenom jednou nad beznadějně posledním Rajhradem. Prohráli se Slatinou a čtyřikrát remizovali. Na druhém místě teď ztrácejí tři body na zatím neporaženou rezervu Líšně. „Je pravda, že jsme prohráli jenom jednou, ale těch remíz už bylo hodně. Některé byly přitom zbytečné. Měli jsme vykartovaných několik klíčových hráčů, do toho někteří byli na dovolené. Vypadli jsme prostě nějak z tempa. Ale máme dost široký kádr na to, abychom si v takových situacích poradili. Teď už doma musíme vyhrát," řekl před nedělním zápasem jeden z dvojice trenérů boskovického áčka Lukáš Martinek.

V minulém kole remizovaly Boskovice se Žebětínem 2:2. Přitom už v desáté minutě vedly na hřišti soupeře o dvě branky. „Hloupá remíza. Měli jsme vyhrát. Domácí nakopávali míče na vysoké hráče a podařilo se jim vyrovnat. Nedokázali jsme si s tím poradit," litoval ztracených bodů Martinek. Proti Miroslavi mu bude v neděli chybět zraněný kapitán Horák a kvůli pracovním povinnostem také bek Vykoukal.

Fotbalisté Kunštátu se po vlažnějším startu posunují tabulkou I. A třídy na špici. V posledních kolech porazili Slovan Brno a po dvou letech přemohli v regionálním derby Bořitov na jeho hřišti 3:0. V tabulce je Kunštát už na třetím místě s tříbodovou ztrátou právě na Boskovice. „Letos je soutěž hodně vyrovnaná. Zejména střed tabulky je našlapaný. Do konce podzimu potřebujeme ještě přidat pár bodů, ať jsme v klidu a udržíme kontakt se špicí," poznamenal kunštátský kouč Petr Loukota.

Podle něj se tým po počátečních nepřesvědčivých výsledcích dostal do pohody a šlape. „Herně to nebylo v prvních kolech špatné, ale nedávali jsme prostě góly. Teď nám to tam padá a kluci se uklidnili. Hlavně si nemůžeme dovolit ztrácet body doma. Tam máme fanouškům ještě co vracet," vzpomněl Loukota domácí debakl 0:4 s Boskovicemi.

Derby v Lipovci

V neděli hraje Kunštát doma s nevyzpytatelnými Dobšicemi, které jsou v tabulce jen o bod za Kunštátem. „Dobšice jsou silný soupeř. Je to tak padesát na padesát. Ale na druhou stranu oni s námi vyhrávají doma a u nás naopak prohrávají. Takže věřím, že tři body zůstanou v neděli u nás doma," pousmál se Loukota.

Lipovec je v I. A třídě zatím na sestup. Sice prohrál čtyřikrát stejně jako třetí Kunštát, ale k pěti remízám přidal jen jedno vítězství. To je osm bodů a předposlední místo. V minulém kole neudržel Lipovec na Slovanu Brno poločasovou remízu 2:2 a nakonec o gól prohrál. Teď ho čekají dva domácí zápasy. V neděli derby s Bořitovem a v úterý dohrávka se Slatinou.

V I. B třídě hraje v sobotu Rájec-Jestřebí doma s rezervou Bohunic a Černá Hora v neděli s Podolím.