„Počítali jsme to, v osmi zápasech jsme vedli a nedotáhli to do konce. Chceme bodovat a neskončit třetí od konce," upozorňoval jeden z trenérské dvojice Boskovic Jan Havlíček po poslední prohře v Lanžhotě.

Tenotkrát na to šli jeho svěřenci opačně a po poločasu prohrávali 1:2. Ukázalo se, že to bylo dobré znamení. Hosté proměnili už ve druhé minutě penaltu, krásnou trefou vyrovnal za pár minut Kamenický. Jenže pak domácí nevyužili svůj tlak a neproměnili další šance a přišel trest. Střelec penalty Moučka přidal v 28. minutě druhou branku, na kterou Boskovičtí nedokázali do přestávky zareagovat.

Ve druhém poločase už si Boskovice šance vytvářely hůř, paradoxně se jim povedlo skóre proti houževnatému soupeři otočit. V 83. minutě srovnal na 2:2 Maděrka a v poslední minutě zápasu ukázal svoji zkušenost Antonín Preč. Přesně mířenou střelou zařídil tři důležité body pro Boskovice. „Já jsem rád, že se nám konečně podařilo vyhrát druhý poločas," ulevilo se druhému z trenérské dvojice Boskovic Lukáši Martínkovi.

„My jsme bohužel neproměnili v první čtvrthodině pět šancí a pak to bylo spíš dobývání jejich brány, Bosonohy byly zalezlé a čekaly na brejky. Ale bojovali jsme až do konce a v závěru se k nám přiklonilo štěstí, na rozdíl od minulých zápasů," dodal k zápasu.

V sobotu přivítá jeho tým další silný brněnský tým, Moravskou Slavii. Ta sice na jaře trochu tápe a z posledních šesti zápasů čtyři prohrála včetně toho posledního ve Vojkovicích, ovšem v těch dvou zbývajících porazila 4:0 Ráječko a Jevišovice na jejich hřištích. „Bosonohy přijely hrát fotbal, snad to bude podobné i s Moravskou Slavií, to nám vyhovuje. Akorát ta kvalita bude u nich ještě vyšší, takže budeme muset ještě přidat, jestli chceme skončit před Novosedly," uvědomuje si Martínek.

Ráječko středeční kolo s Moravským Krumlovem odehraje až 15. června, v neděli přivítá doma Novosedly. A má co napravovat. Minule přivezlo debakl 1:8 ze Bzence, v posledním domácím zápase prohrálo s Moravskou Slavií 0:4. „Venku osm branek, doma čtyři, máme o čem přemýšlet, doufám, že to v neděli zlepšíme," věří sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Krajský přebor - 34. kolo:

Boskovice – Bosonohy 3:2 (1:2)

Branky: 7. Kamenický Patrik, 82. Maděrka Ondřej, 90. Preč Antonín – 4. a 28. Moučka Petr. Diváků: 110.