„Mě strašně mrzí, že prohra přišla po těch pěti dobrých utkáních, a že jsme šli tak strašně s výkonem dolů před tak velkou a skvělou diváckou kulisou," litoval domácí trenér Petr Vašíček.

V 7. minutě utekl po pravé straně Neděla, jeho centr ovšem dobře přečetla hostující obrana, následoval rychlý kontr, který hráči Bohunic také nezvládli ideálně, dlouhou finální přihrávku dobře přečetl gólman Bednář. Za okamžik mohl zahrozit Martin Sehnal, který dostal střílenou přihrávku od Tenory do postavení mimo hru, jeho pokus stejně těsně minul pravou tyč hostující branky.

V 15. minutě získali Martin Neděla a Jakub Tenora dobrým napadáním míč, následovala přihrávka na první tyč, kde zakončoval Jakub Mičko, ale střela mu nesedla. Ve 27. minutě Martin Sehnal donutil obránce k obtížné malé domů, brankář Gruber v těžké pozici odkopl jen k nohám Mička, ten ale nedokázal přesně vystřelit.

O minutu později přišla první gólová akce hostů. „Po centru zprava nechali hráči na zadní tyčce hlavičkovat Krejčího, gólman Bednář reflexivním zákrokem zachránil situaci. Následoval dlouhý aut a další obrovská šance hostů hlavou pod břevno a zase skvělý zákrok Bednáře, který míč vytěsnil na roh," popsal situaci sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Kolem 30. minuty bylo Ráječko pod velkým tlakem, ale ve 32. minutě utekl po pravé straně Tenora, bohužel na jeho centr těsně nedosáhl Martin Sehnal. V 37. minutě hrál bohunická hráč na polovině hřiště rukou a domácí rychle rozehráli standardku, kterou zastavil k nevoli všech diváků praporek pomezního. Martin Sehnal už přitom uháněl sám na brankáře hostí. O minutu později našel krásně Mičko rohovým kopem ve vápně Mašku, který hlavou jen těsně přestřelil hostující branku. „Bohužel, opět platilo nedáš-dostaneš.

V 39. minutě propadl míč z dlouhého výkopu az obranu a do šance se vřítil divizní hráč Damborský a z hranice vápna prostřelil Bednáře. Ve vyrovnaném prvním poločase, kdy byly šance na obou stranách, se do vedení dostal soupeř a bylo jasné, že to bude strašně těžké otáčet. Bohunice přijely pro bod a vše tomu následně uzpůsobily," poznamenal Bláha.

Ještě před poločasem mohlo Ráječko srovnat, po rohovém kopu hlavičkoval důrazně pod břevno Koutný, fantastickým zákrok ovšem převedl Gruber. „Druhý poločas přinesl víc než pohledný fotbal, bojovnost a nespočet soubojů na hranici únosnosti. Hrálo se opravdu tvrdě, ale ne zákeřně," uvedl k druhé půli Bláha.

V 68. minutě přišel opět dlouhý aut do vápna, obrovitý Píšek poslal míč k zadní tyčce, kde byl pozorný Bartoš a míč odklidil do bezpečí.

V 85. minutě zakončoval bohunický hráč nad branku. „Ve druhém poločase to už byla z naší strany spíš křeč, nehrála nám hlavně záloha, která do tohoto zápasu naši hru zdobila," posteskl si Bláha.

V úplném závěru se domácím naskytla ještě zajímavá standardka, jenže Jan Sehnal trefil jen zeď a tak skončilo vyrovnané utkání nejtěsnějším možným výsledkem 0:1. „Bohunice dnes měli větší hlad po vítězství než my, trošku jsme podlehli uspokojení. Musíme zase začít makat a tvrdě pracovat, šanci k reparátu budeme mít už ve středu, kdy zajíždíme do Jevišovic," uvědomuje si Marek Bláha.

Spokojený nemohl být ani domácí trenér Vašíček. „Těžko se to hodnotí, protože my jsme dneska na hřišti nechtěli odvést tu poctivou práci, která by nás dovedla k bodům. Asi jsme si mysleli, že to přijde samo, ale zas takové rozdíly mezi mužstvy nejsou, abychom čekali, že dáme branku z ničeho. Kluci dneska nechtěli podstoupit souboje, abychom získali míče na soupeřově půlce, nechávali protihráče strašně moc volné, vůbec nedoplňovali útočnou dvojici. Hlavně nám dnes nezahrála ta útočná podhrotová dvojka. Asi jsme si dnes vybrali zápas blbec," popsal kouč Olympie.

„Chtěli jsme tady samozřejmě neprohrát, což se nám podařilo. Ráječko se jednoduchým fotbalem dostávalo za naši obranu, ale my jsme si to tam pohlídali. Byli jsme připraveni, sledovali jsme některá utkání soupeře na videu. Samozřejmě druhý poločas byl hektický, ale Ráječko v něm nemělo žádnou vyloženou šanci," pochvaloval si trenér Bohunic Lukáš Kříž.

SK Olympia Ráječko – Tatran Bohunice 0:1 (0:1)

Branka: 39. Damborský. Diváků: 300.