„Věřil jsem, že to tam padne. Že se projeví, že chceme vyhrát," popsal po zápase trenér Blanska Michal Kugler.

Blansko vyhrálo díky skvělé kondici, štěstí a Doleželovi. Ten se vrátil do sestavy a od začátku pořádně rozpohyboval pravou stranu. Vstřelil také vedoucí branku. „Já jsem po dvou týdnech absolvoval jeden trénink, takže jsem rád, že jsem vůbec nastoupil," uvedl zadýchaný těsně po utkání.

V prvním poločase začalo Blansko aktivně, ale Ráječko bylo připravené. Ve 4. minutě vytěsňoval střelu Jana Sehnala Bednář na roh, na druhé straně zase u tyčky likvidoval záludnou rozehrávku trestného kopu Dupala Kučera. Hráčům komplikoval zpracování kluzký trávník. Ve 26. minutě přesto Blanenští předvedli krásnou fotbalovou akci. Doleželův rychlý pas zakončoval efektně Crhák. Vzhledem ke zdviženému praporku pomezního to bylo zatím nanečisto a gól pro ofsajdové postavení neplatil.

Na druhé straně se nenechali zahanbit domácí. Přes Kupského a Sehnala se dostal míč k Martinu Sehnalovi, ten ve vápně pohotově zakončoval, ovšem Bednář konečky prstů vytěsnil míč na roh. Po něm pak Neděla mířil hlavou nad.

Na hřišti od začátku jiskřily emoce, hlavně na straně domácích hráčů. Mezi Víta Sehnala a Zouhara si musel stoupnout hlavní jako v hokeji, aby do sebe nevjeli. Minutu před přestávkou si přihraným pádem ve vápně ještě zkusil říct Martin Sehnal o penaltu, ale z prvního poločasu už to bylo všechno.

Čekání na gól

Začátek druhé půlky Blansko pojalo jako jindy posledních pět minut. Dralo se do útoku ze všech sil, prvních deset minut byli domácí rádi, že stíhali kouskovat hru, remíza se jim evidentně líbila víc než hostům. „My jsme na ně chtěli vlétnout od začátku zápasu. Soupeř zachytil náš tlak a nepustil nás do zápasu. Ve druhé půlce už byl unavenější a dařilo se nám víc," řekl k tomu Kugler.

Přesto tlak Blanenští nevyužili a naopak do vedení mohlo jít Ráječko. Jenže Kupský trefil pouze tyčku.

Domácí čekali na brejky. V jednom z nich prošel Jan Sehnal obranou až do vápna, následně ale Štrajt mířil nad bránu.

Na první branku si diváci počkali do 73. minuty. Stále nebezpečnější Doležel tak zakončil svůj další výlet do vápna soupeře. Za minutu zkoušel překvapit připraveného Kučeru Šíp. Výborně chytající ráječkovský gólman Kučera podruhé kapituloval v 76. minutě. S Šenkem, který se na něj řítil sám ze strany, si spolu s obranou ještě poradil, ale blanenský rychlík stihnul posunout míč před prázdnou bránu, do které jej pohodlně uklidil Crhák.

„Chtěli jsme hlavně zůstat v klidu. Věděli jsme, že to přijde. My ten gól umíme dát. Bylo to o tom, že kdyby Ráječko dalo první gól, bylo by těžké to tady otáčet. Ale jak říkám, věřili jsme, že ten gól dáme," okomentoval to Doležel.

Na domácí bránu se v tu dobu valila jedna lavina za druhou a ve vzduchu visely další góly. Jenže v 81. minutě to Blanenští překombinovali, Jarůšek dával ještě Crhákovi a ten Doleželovi, který si křikl, ale netrefil pak bránu. Pak už bylo jasné, že Ráječko nemá síly na obrat a hosté si pohlídali konec. „Bylo to vyrovnané utkání. Hosté dali dvě branky po našich hrubých chybách a závěr patřil jim. Takže vyhráli asi zaslouženě," zhodnotil výsledek trenér Olympie Lubomír Zapletal.

Blansko uhrálo tři body nutné k tomu, aby ještě mohlo vůbec myslet na postup. Vracov i Kyjov totiž vyhrály a Blansko má na druhém místě dvě kola před koncem soutěže pořád dva body ztrátu. „Já věřím, že Vracov ještě ztratí a my dvakrát vyhrajeme a postoupíme," doufá Doležel.

Ráječko – Blansko 0:2 (0:0)

Doležel, Crhák

Diváků: 500