Blansko začalo přípravu prohrou 7:0 se silným Prostějovem, pak nadělilo 6:1 Ráječku a v sobotu se utkalo v Brně s Kuřimí. I tady byl favorit jasný, Blanenští se prosazovali, po dvou brankách z první půle přidali po přestávce ještě dvě a zvítězili 4:0. „První poločas jsme odehráli v silné sestavě, ve druhém jsme to prostřídali. Výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, ale soupeř si také vypracoval šance, které ovšem nedotáhl do konce," uvedl trenér Kugler.

Tentokrát nemohl s úlevou dodat, že nejdůležitější je, že se nikdo nezranil. Kvůli zranění nebo zdravotním komplikacím muselo střídat pět hráčů. Šplíchal, Zouhar, Trtílek, Buchta a Pokorný. Většina z nich by snad měla být brzy zase k dispozici až na Pokorného, který dopadl nejhůř a každopádně si delší dobu nezahraje. „Nebyl to zákeřný souboj, přesto má bohužel zlomenou lýtkovou kost a zřejmě i kotník," potvrdil následky pádu na kluzkém terénu Kugler.

I přes komplikace mohl trenér Kugler zhodnotit výkon svých svěřenců. „Kvalitu předvedl Kratochvíl, který si určitě říká o místo v sestavě, znovu předvedl dobrý výkon i Jarůšek, a dokud hrál, i Šplíchal. Stejně tak si odehráli svoje Zouhar i Nečas," pochválil hráče.

Boskovice v pátek hrály první přípravné utkání proti Tvrdonicím. Soupeře přehrály a vytvořily si dostatečný náskok, přitom nechaly Tvrdonice snížit až na konečných 6:3. „Soupeř, který hraje I. B třídu, nás pozlobil hlavně protiútoky v prvním poločase, pak už bylo spíš otázkou, kolik dáme branek. Ale ukázaly se i naše nedostatky, hlavně v obraně," hodnotil utkání trenér Boskovic Lukáš Martínek. Po dvou brankách dával Kamil Janíček a Ondřej Václavek, po jedné Fadrný a Müller. Boskovičtí odjíždí v pátek na třídenní soustředění do Suchého, v sobotu se vrátí na zápas s Blanskem. „Samozřejmě že proti Blansku musíme hrát trochu jinak než proti slabšímu soupeři a určitě je i větší motivace, přeci jen je to derby," připomíná Martínek. Hraje se v sobotu v Boskovicích na umělé trávě od 16.00.

Víkendový zápas nehrálo Ráječko, utká se až v neděli se Slovanem Brno. Svoje první zápasy rozehrávají i týmy v nižších krajských soutěžích. Kunštát trénuje už měsíc, v prvním zápase porazil na umělé trávě 6:1 Chlumec nad Cidlinou, Rájec měl začít v sobotu boskovický Artézia Cup zápasem s dorostem Boskovic, utkání ale kvůli malému počtu hráčů odložil.

Bořitov zahájil přípravu 22. ledna, sérii přípravných utkání začne v sobotu s Kuřimí. „Zatím trénujeme třikrát týdně, v terénu, v tělocvičně i na umělé trávě," doplnil bořitovský trenér Radek Sedláček.