Ráječko doma přivítalo Novosedly. Olympii chyběli zranění Tenora, Tajnai, Vít Sehnal i Neděla.

Po bezgólovém poločase skórovaly oba týmy jednou a rozešly se s remízou. Za domácí se prosadila už v sedmé minutě utkání jistota posledních zápasů, Jan Sehnal. „Byl to náš nejhorší jarní výkon. Přesto jsme měli dát některou ze tří tutovek ve druhém poločase a vyhrát," zlobil se po utkání trenér Olympie Lubomír Zapletal.

Jeho tým neudržel hubený náskok a z ojedinělého protiútoku v poslední minutě inkasoval srovnávací gól.

V neděli čeká svěřence trenéra Zapletala bratrovražedný souboj v sousedním Rájci.

Fotbalisté Blanska doplácí na zápasové vytížení. V poháru se sice dostali až do semifinále, kde prohráli s Mutěnicemi, jenže tým je v žalostném stavu. „Někteří hráči hrají zranění, kluci jsou přetížení," potvrzuje Kugler.

Přesto jeho tým na hřišti outsidera, který v minulém kole remizoval v Rájci, vyhrál první poločas. Po třiceti minutách hry se hlavou trefil Pernica. Ovšem ve druhé půlce se Zbýšovu podařilo dvěma góly Nováka otočit utkání. Hosté měli dost šancí na výhru, Zbýšov podržel skvělý gólman. „Branky padly po našich chybách ve střev hřiště, zvlášť ten jeden gól z dálky byl pěkný," uznal Kugler.

Vracov vyhrál těsně 1:0 nad Moravským Krumlovem a bodově se na Blansko dotáhl. V případě rovnosti bodů rozhoduje na konci sezony vzájemná bilance, kterou má lepší Blansko. Na třetím místě ztrácí už pouhé tři body ambiciózní Kyjov, který čeká na chyby vedoucí dvojice.

V dalším kole jede Vracov do Boskovic, Blansko má doma nevýraznou Kuřim.

Boskovice začaly v Ivančicích aktivně. Odměnou jim byl vedoucí gól už v páté minutě, kdy se po standardce trefil Stara. V 16. minutě ovšem domácí z jedné z mála šancí srovnali. Boskovičtí se začali víc soustředit na obranu a čekali na brejky.

„V prvním poločase byl soupeř lepší, v tom druhém už trochu polevil. Spoléhali jsme na rychlé brejky a to nám vyšlo," uvedl kouč Boskovic Milan Peša. Deset minut před koncem se podruhé prosadil Stara a vystřelil tak hostům těsnou výhru.

V sobotu přivítají Boskovičtí doma první Vracov. Pokud uspějí, pomůžou druhému Blansku. „My se na soupeře dobře připravíme. Chceme ho minimálně potrápit," slibuje před atraktivním duelem Peša.

Ráječko – Novosedly 1:1 (0:0)

Sehnal Jan

Diváků: 150

Zbýšov – Blansko 2:1 (0:1)

Pernica

Ivančice – Boskovice 1:2 (1:1)

Stara 2