„Doufám, že už to prolomím," přál si před zápasem blanenský útočník Jan Trtílek. Mluvil o neproměňování gólových šancí. Bilanci si nevylepšil on ani nikdo z jeho spoluhráčů, domácího gólmana Štěpána Kohoutka nikdo nepřekonal.

Fotbalisté Blanska jsou tahákem pro diváky hlavně díky populárnímu Švancimu. Petr Švancara svoje fanoušky v okolí Uherského Brodu nezklamal, dres s devítkou na zádech navlékl venku za Blansko pouze v jednom utkání, u Olšavy nastoupil podruhé.

„Známe se, hráli jsme proti sobě. Je to fotbalista se vším všudy, standardní situace, souboje jeden na jednoho, práce s míčem, to všechno tohoto borce pořád zdobí. Jako jediný „udělal" soupeři gólové příležitosti. Ten hráč je pro divizi top, my takové nemáme, postavili jsme to na bojovnosti a uhráli jsme to standardní situací a jednu branku jsme dali z brejku," líčil průběh zápasu domácí kouč František Ondrůšek.

Domácí se dostali do vedení po rohovém kopu zhruba po hodině hry hlavičkou kapitána Marka Davida. Emoce rozpoutala hlavně druhá branka brodského ČSK dvacet minut před koncem. Střídající Jaroněk šel sám na gólmana Blanska, ale nahrávka do brejku zaváněla ofsajdem. Jak viděl sporný moment domácí trenér? „To nevím, nedokážu to posoudit, rozhodčí to neodmávali a my jsme z toho dali gól a vyhráli o dvě branky."

Největší persona v dresu hostů Petr Švancara nesl prohru těžce, v žaludku mu ležel hlavně sporný ofsajdový moment při druhé brance a jeho centr na neuznaný gól. „V zápase byly situace, kdy pomezní hrubě ovlivnili náš výkon, mrzí mě, že k tomu dochází. Byl to normální zářez. Na druhou stranu domácí byli o něco lepší, my jsme si vyhrát nezasloužili," připomněl.

Nutno přiznat, že výhra domácích byla naprosto zasloužená, už v první půlce si vypracovali svěřenci trenéra Ondrůška několik slibných příležitostí. „Ten výsledek mohl být pro nás ještě daleko pestřejší. Jsem strašně rád, že jsme vzadu uhráli nulu, i když Blansko nastoupilo se Švancim v útoku. Kluci si výhru zasloužili," uzavřel hodnocení zápasu brodský kouč.

divize D

ČSK Uherský Brod – FK Blansko 2:0 (0:0)

Branky: 62. M. David, 69. Jaroněk.

Rozhodčí: Soukal – Podaný, Marek.

ŽK: Šálek, Pochylý, Vrága – Špíchal, Švancara.

Diváci: 185.