Domácí zápas s Bohunicemi totiž hraje Blansko netradičně až v neděli ve čtyři hodiny odpoledne. „Zápas s Bohunicemi rozhodně nepodceníme. Když vyhrajeme, bude záchrana v divizi už hodně blízko. Pak už můžeme hrát s čistější hlavou. Uvidíme, s čím na nás soupeř vyrukuje," řekl před zápasem blanenský útočník Jan Trtílek.

Na podzim hrálo Blansko v Bohunicích nerozhodně 2:2 a brněnský tým hodně sázel na exligového Pavla Šustra. Ten na jeden gól přihrál, druhý dal a třináct minut před koncem tak sebral Blansku tři body. „Počítám, že Bohunice budou hrát jako o život. Jsou předposlední a namočené v sestupu. Doufám, že naši hráči po posledních vítězstvích a remíze s Polnou nebudou mít nosy nahoru. Postavení v tabulce nehraje roli, divize je vyrovná. Musíme hrát zodpovědně, je to pro nás klíčový zápas. Když vyhrajeme, už budeme velmi blízko k záchraně," poznamenal kouč Blanska Jiří Hajský.

Jeho tým na jaře zatím válí. Po porážce od lídra divize Vyškova třikrát vyhrál a jednou remizoval. Urval deset bodů z patnácti možných. V ofenzivě se mohli Blanenští spolehnout na útočné duo Trtílek – Koudelka. Ti nasázeli devět ze třinácti gólů Blanska. Koudelka šest a Trtílek tři. „Je fuk, kdo ty góly dává. Jestli já, Honza nebo někdo jiný. Hlavně že na jaře sbíráme body, tým šlape a záchrana v divizi je blízko," okomentoval střeleckou formu útočník Jan Koudelka.

V krajském přeboru hraje Ráječko v neděli na Spartě Brno, kterou na podzim doma rozmetalo 5:1. V I. A třídě skupině A hraje Bořitov v sobotu doma s Miroslaví. V neděli se pak utkají Boskovice doma se Šlapanicemi. Kunštát hraje v sobotu v Dobšicích. Hitem I. B třídy ve skupině A je nedělní souboj vedoucího Lipovce s Doubravicí. Rájec-Jestřebí, který je v tabulce druhý, hraje doma s Medlánkami.

KAM NA FOTBAL

so 26. 4.
Bořitov – Miroslav (16.00) I. A muži

ne 27. 4.
Blansko – Bohunice (16.00) divize muži, hř. Údolní
Boskovice – Šlapanice (16.00), I. A muži, hř. UT
Lipovec – Doubravice (16.00), I. B muži
Rájec-Jestřebí – Medlánky (16.00), I. B muži