Fotbalisty v divizi i v krajském přeboru pak čeká anglický týden. Hrají v neděli a pak i vložené kolo ve středu. Blansko v minulém kole v divizi poprvé prohrálo. Doma dostalo výprask 0:5 od Hodonína.

V neděli ho čeká venku další tým z Hodonínska a zároveň ze špice tabulky. Třetí Mutěnice. „Klukům jsme na tréninku říkali, ať debakl s Hodonínem hodí rychle za hlavu a soustředí se na další zápas. Mutěnice mají kvalitní tým. Musíme si hlavně dávat pozor na jejich střelce Koštuříka, který má ligové zkušenosti a dává spoustu gólů," uvedl asistent trenéra FK Blansko Radim Bubeníček.

Duel bude pikantní pro blanenského lodivoda Ludevíta Grmelu, bývalého kouče Zbrojovky Brno. Ten na začátku trenérské dráhy totiž vedl právě Mutěnice. Na trávníku vinařů už možná nastoupí nová blanenská posila právě z kádru brněnské Zbrojovky. Středový nebo podhrotový hráč David Jukl. Ten nastupoval na jaře ve třetí lize za Břeclav, kde dal v jedenácti zápasech dva góly. Naposledy působil v Líšni. Do Blanska má přijít na hostování do konce roku. „Uvidíme, jestli se jeho přestup stihne vyřídit. Je to tak padesát na padesát, že nastoupí už v Mutěnicích nebo až příští týden," uvedl člen výboru FK Blansko Karel Jarůšek.

Ve středu hraje Blansko doma s Polnou. Ta zatím v úvodních čtyřech kolech nevyhrála. „Domácí fanoušky jsme minule doma zklamali. Teď to chceme napravit a vyhrát," dodal Bubeníček.

Ráječko v krajském přeboru zatím válcuje jednoho soupeře za druhým. Teď však nastoupí doma proti druhým Bohunicím. Oba týmy jsou zatím bez porážky. Očekává se duel ostrý jako břitva. „Hrajeme doma a tam je povinnost vyhrávat. Při vší úctě k týmům, co jsme s nimi dosud hráli, tak teď nás teprve čekají klíčové zápasy. Brněnské týmy jsou v soutěži favority. Bystrc, Moravská Slavia, Bohunice a Sparta," poznamenal záložník Ráječka Jan Sehnal.

Zrádné utkání

Ve středu pak Ráječko čeká papírově slabší soupeř. Jevišovice se v krajském přeboru zatím trápí. S pěti porážkami a jedním vstřeleným gólem jsou beznadějně poslední. „Speciálně na tento zápas nás trenér upozorňuje už dlouho dopředu. Jevišovice se potřebují chytit. Nesmíme to podcenit, aby se jim to nepodařilo právě s námi," dodal Sehnal.

V I. A třídě vyzvou zatím suverénní Boskovice v derby nováčka soutěže z Lipovce. Hraje se v neděli už od dvou odpoledne. „Lipovec postoupil do I. A třídy a určitě se bude chtít ukázat. Musíme pohlídat jejich standardky, ve kterých je Lipovec hodně silný. Budou nám chybět tři hráči ze základu. Vykoukal s Janíčkem kvůli červeným kartám. Útočník Fadrný letí do Ameriky. Ale máme dost široký kádr, abychom je nahradili," řekl Lukáš Martinek z trenérské dvojice boskovického áčka.

Kam za fotbalem
Divize: ne 7. 9. Mutěnice – Blansko (16.30), st 10. 9. Blansko – Polná (17.00)
Krajský přebor: ne 7. 9. Ráječko – Bohunice (16.30), st 10. 9. Jevišovice – Ráječko (17.30)
I. A: so 6. 9. Slatina – Kunštát (16.30), Žebětín – Bořitov (16.30), ne 7. 9. Boskovice – Lipovec (14.00)
I. B: ne 7. 9. Černá Hora – Rájec-
-Jestřebí (16.30)