V jednadvacátém kole Blanenští prohráli 0:1 doma s HFK Olomouc, Viktoria Otrokovice 2:4 v Hulíně. Zatímco svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila pak čtyřikrát remizovali, Otrokovičtí dvě remízy vylepšili dvěma domácími výhrami. S Třebíčí 2:1 v předehrávce 30. kola minulou středu a před týdnem s Velkým Meziříčím dokonce 4:1.

Díky získaným osmi bodům se Viktoria zřejmě definitivně usadila ve středu tabulky. Nejen proto trenér Marek Sedlák netají spokojenost. „Jsme v pohodě. Sice se nám zranil brankář Jurík, který je po operaci kolena a do konce jara už si nezachytá, ale zato se uzdravil stoper Juráň, který nehrál poslední dva zápasy. Takže vlastně žádné zdravotní problémy nemáme. Přijedeme kompletní, žádné tlaky na nás nejsou, a tak si chceme zahrát dobrý fotbal a udělat dobrý výsledek,“ sdělil trenér Viktorie.

Kompletní, alespoň v porovnání se sestavami z posledních utkání, bude i domácí celek. Ani trenér Zbořil si nějaké tlaky nebo psychickou deku vyplývající z posledního místa v tabulce nepřipouští. „Kabina je v pohodě. Umístění vůbec neřeším, nechci, aby se kluci svazovali nějakým pohledem na tabulky. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát. V těch čtyřech posledních utkáních jsme k tomu vždycky měli blíž než soupeř, takže doufám, že to konečně už vyjde,“ přeje si kouč Blanska.

Za kabinu potvrdil trenérova slova kapitán týmu Lukáš Koláček. „Nálada v mužstvu je pozitivní a je cítit odhodlání třetí ligu pro Blansko udržet. Určitě je stále o co hrát. V sázce je pořád hodně bodů a jsem přesvědčený, že herně na záchranu máme a že se ta ztráta ještě dá dohonit,“ ujistil nejzkušenější člen Zbořilova výběru.

A co mohou diváci od zápasu čekat, to naznačují názory šéfů laviček na hru soupeře. Zbořil ani Sedlák netají, že o kvalitách protivníka mají přehled. Slova trenéra Viktorie dokonce vyznívají skoro jako kompliment domácím hráčům. „Klobouk dolů před tím, jak Blansko hraje. I když nedělá body. Působí organizovaně, mužstvo má svoji mentalitu. Nemyslím si, že je to soupeř, který by něco zabalil a jen nějak dohrával sezonu,“ řekl Sedlák. „Oni jsou úplně v pohodě. Je to nepříjemný, důrazný soupeř. V uvozovkách řečeno, hrají takový hodně dospělý efektivní fotbal. Uvidíme, jak se s tím popasujeme,“ řekl Zbořil.

FK Blansko – FC Viktoria Otrokovice
Sobota 13. května, 17.00 hodin. Stadion v Údolní ulici.

Tabulka:
7. Otrokovice 25 11 4 10 40:50 37
16. Blansko 25 4 6 15 25:35 18
Na podzim: Otrokovice–Blansko 1:0 (0:0), branka: 78. Tomáš Mlýnek.