Ještě před výkopem uctilo přítomných 210 diváků minutou ticha památku zesnulého Rudolfa Šebely, jehož hlas provázel diváky v rámci fotbalových utkání v Blansku přes 40 let.

Jediná gólová akce domácích přišla už v 9. minutě. Po ose Trtílek – Stehlík – Minx posledně jmenovaný přízemní střelou otevřel skóre. Pro talentovaného mladíka to byla vůbec první třetiligová trefa v kariéře, kterou potvrdil dobrou formu ze zimní přípravy. „Dostali jsme se sice brzy do vedení, ale o svůj náskok jsme po chvíli přišli, když nám hosté vyrovnali z hodně přísné penalty,“ projevil na klubovém webu svoji nespokojenost s verdiktem rozhodčích trenér Zbyněk Zbořil.

ZAHOZENÉ ŠANCE

V dalších průběhu už se skóre neměnilo, přestože šancí bylo na obou stranách dost. Víc jich měli přece jen domácí, ať už to byl Kolařík, Chloupek, Stehlík, Trtílek nebo Kučera.

Vůbec nejblíž vítězné trefy pak byl kapitán Koláček. A to hned dvakrát. V 61. minutě mířil po Chloupkově centru do tyče, v 74. minutě pak jeho hlavičku po Kučerově rohu odvracela hostující obrana až na brankové čáře. „Určitě jsme měli k vítězství blíž, ale když neproměníte své šance, tak vyhrát nejde. Mluvil jsem o tom už v zimě, že na naší produktivitě bude záležet náš bodový zisk. Bod pro nás z tohoto zápasu nic neřeší, chtěli jsme vyhrát. Po zápase jsem byl hodně nespokojený jak z remízového výsledku, tak z kvality utkání. Je jasné, že důležitost vstupu do jarní části možná klukům svazovala nohy, ale pro mě to byl nedívatelný fotbal a bod z tohoto zápasu je málo,“ poznamenal blanenský kouč Zbořil.

Blansko - Mohelnice 1:1

Poločas: 1:1. Branky: 9. Minx – 16. Fiala z pen. Rozhodčí: Slabý. ŽK: Vokoun (M.). Diváci: 210.

BLANSKO: Floder – Gromský, Šplíchal, Hanuš, Koláček – Chloupek, Kolařík, Kučera, Minx (80. Kratochvíl) – Trtílek (80. Duda), Stehlík. Trenér: Zbořil.
MOHELNICE: Hora – Fiala, Markovič, Kuba, J. Heidenreich – Pinkava – Vokoun (46. Olejník), Fišara, Bača, Bzirský – Hapal. Trenér: Rolínek.

ANTONÍN ZABLOUDIL