Do jarní části sezony tak jihomoravský dvojblok vstoupí odtržený od zbytku celostátní soutěže. Brno vede o bod před Blanenskem. „Určitě je to povedená podzimní sezona. Kdyby nám někdo před ní řekl, že budeme mít dvaadvacet bodů, určitě to nečekáme. Panuje spokojenost,“ prohlásil blanenský tvůrce hry David Krška.

Se svým týmem prohrál jediný duel, doma v Boskovicích ztratili tříbrankové vedení a podlehli Brnu 4:5 po pokutových kopech. „Budeme mít na jaře těžké soupeře hlavně venku, jedeme do Prahy, Brna, Mostu. Pokud chceme vyhrát, musíme jet v plné sestavě. Samozřejmě nic nevypustíme a počkáme na zaváhání Brna. Pokud nastane, musíme ho využít a nesmíme zbytečně ztrácet body. Bude to určitě náročné,“ uznal blanenský záložník.

Ani Jihlava nepředstavovala snadné sousto. Jihomoravané sice vedli zásluhou nejlepšího střelce soutěže Ondřeje Paděry už ve třetí minutě, ale za dvě minuty srovnal Richard Svoboda. Pak se branky přelévaly: Jakub Göth – 2:1, Krška – 2:2, Zdeněk Kučera – 3:2, Krška – 3:3.

Dělníci opravili lávku u tenisových kurtů v Blansku. Dřevěný povrch nahradil plech.
V zimě to bude na brusle, myslí si. Lidem vadí, že dřevo nahradil na lávce plech

Až v závěru Blanensko odskočilo. Devět minut před koncem utkání vstřelil vítěznou branku Filip Studený, za další minutu přidaly dva góly hostující Jan Stara a Filip Voda. „Hosté byli silní, měli dobrou sestavu. Měli jsme však dát v první půli ještě něco navíc a bylo to pro nás snazší. Za stavu 3:4 jsme chtěli zkusit power play, jenže najednou jsme za minutu dostali dva góly a bylo de facto po všem. Udělali jsme úplně zbytečné chyby vzadu. Šlo o vyrovnaný zápas, který hosté zlomili na konci. Tím neříkám, že Blanensko nehrálo dobře, taky mu zachytal gólman,“ popsal jihlavský útočník Jakub Göth.

Výsledek v závěru pojistili světoví šampioni Jan Koudelka s Paděrou. „Celý zápas jsme museli dohánět, Jihlava hrála velmi velmi dobře. Když jsme dali za dvě minuty tři branky, asi to domácí trochu položilo. Pak začalo sněžit a pro nás jedině dobře,“ oddechl si Krška.

S patnácti asistencemi vládne nahrávačům Superligy malého fotbalu, k tomu přidal šest branek. „Většinu kluků, co hrává ve výběru, znám z předchozích turnajů nebo okresní soutěže v malém fotbale. Potkáváme se s nimi strašně dlouho, proti Paděcovi, Koudymu nebo Fladrisovi (Zdeněk Fladr – pozn. red.) jsme hráli třetí ligu. Kluci jsou fajn a když jsou dobří lidé, rozumí si kdekoli. I kdyby se hrálo někde na plácku, je to víceméně jedno,“ usmál se blanenský driblér.

Jihlava v posledním utkání navázala na předchozí zápasy v Praze a v Brně, kdy ztratila shodně vedení 3:1. „Fakt můžeme porazit úplně všechny, ale taky úplně se všemi prohrát, jenže zápasy nedotáhneme. Pořád mi přijde, že všichni ostatní bojují víc než my,“ kroutil hlavou evropský šampion Göth.

Celku z Vysočiny po podzimu patří pátá pozice, čtyři body ztrácí na třetí Prahu. „Můžeme si říct na rovinu, že první a druhé místo je jasné, ale aspoň o třetí zabojujeme,“ slíbil jihlavský útočník. „Na to, jaké máme v týmu lidi, jsme posbírali málo bodů. To se prostě opakuje skoro každý rok a pořád si říkáme to samé. Co máme, to máme, nic moc se přes zimu měnit nemůže. Když vezmeme kluky, kteří budou bojovat víc, zase tam nebude kvalita,“ pokrčil rameny Göth.

Jihlava – Pivovar Černá Hora Blanensko 3:8 (2:2)Branky a nahrávky: 5. Svoboda (Göth), 18. Göth (Demeter), 32. Kučera (Demeter) – 3. Paděra (Studený), 24. Krška (Koudelka), 38. Krška (Havlíček), 51. Studený (Havlíček), 52. Stara (Voda), 52. Voda, 58. Koudelka, 59. Paděra. Rozhodčí: Dolanský – Virčík. ŽK: Krška, Koudelka (oba Blanensko). Diváci: 40.
Jihlava: Radek Toman – Daniel Kavka, Jan Chramosta, Richard Svoboda, Robin Demeter, Radim Šuta, Zdeněk Kučera, Jakub Göth.
Blanensko: Jakub Klimeš (David Novotný) – Jan Havlíček, Ondřej Paděra, Jan Koudelka, Filip Studený, David Krška, Jan Stara, Zdeněk Fladr, Petr Matoušek, Filip Voda.

Ilustrační foto
Motykou si otevřel okno. Ukradl zlatý snubní prsten i mince z dětské pokladničky