Blanensko obhajuje bronzové medaile v celostátní soutěži a v úvodní bitvě ukázalo, že úspěch chce minimálně zopakovat. „Musíme mít nejvyšší cíle, proto soutěž už pár let hrajeme. Chceme umístění na bedně, ale bude to hodně otevřené. Poznali jsme, jak je Final Four příjemné, i když se v něm teď bude hrát jen jeden zápas, potřebujeme účast zopakovat,“ prohlásil blanenský hráč Aleš Rus.

Ondřej Paděra s pohárem za třetí místo v uplynulé sezoně Superligy malého fotbalu.
Je správný čas Brno sesadit, má jasno hrající blanenský kouč Paděra

Jenže i Pardubice ukázaly, že hodlají zapomenout na loňský ročník, v němž si za čtyři kola nepřipsaly ani bod. V dobrém světle se předvedlo několik nováčků. „Nebyl jsem sám nový, z našeho týmu na Lize mistrů v Itálii jsme hráli tři, všichni jsme si sedli a makali jsme jeden za druhého, s tím jsem byl spokojený,“ pronesl David Lát, kterým s celkem TFT Edera Pardubice ovládl Český národní pohár a probojoval se do čtvrtfinále Ligy mistrů v Rimini.

Blanensko – Pardubice 7:4 (3:1)
Branky a nahrávky: 2. Paděra (Koudelka), 7. Koudelka (Krška), 20. Paděra (Rus), 36. Paděra (Rus), 37. Rus (Koudelka), 43. Paděra, 51. Krška (Koudelka) – 1. Felkl, 49. Fotul, 55. Rosůlek, 60. Krátký (Fotul). Rozhodčí: Virčík – Stria. ŽK: Fládr, Rus (oba Blanensko).
Blanensko: Jakub Klimeš (David Novotný) – Ondřej Paděra (C), David Krška, Jan Minx, Zdeněk Fládr, Jan Koudelka. Aleš Rus, Roman Hlaváček, Radim Muzikant.
Pardubice: Marek Jech – Lukáš Krátký (C), Martin Tulach, Jan Málek, Jan Rosůlek, Petr Felkl, Daniel Fotul, David Lát, David Semínko, Jiří Richtr.

Pardubice v Boskovicích dokonce vedly po gólu Petra Felkla, jenže pak se projevila obrovská kvalita Blanenska, které za minutu srovnalo zásluhou kapitána i kouče Paděry a do přestávky po jeho další trefě a gólu Jana Koudelky vedlo 3:1. „Byl to klasický první zápas, ale Pardubice mě příjemně překvapily, jak hrály, hosté byli běhaví, agresivní, nic nezabalili, i když prohrávali o víc gólů. Nebylo to jednoduché,“ ocenil Rus.

Ve 43. minutě vedli domácí o pět branek, další dvě totiž přidal Paděra a jednu Rus. Až pak se prosadily Pardubice. „Nebyli jsme sehraní, zatímco domácí mají kvalitu a každou naši chybu potrestali,“ hlesl Lát, který si i tak superligovou premiéru užil.

Hosté v závěru dali tři góly, jmenovitě Daniel Fotul, Jan Rosůlek a kapitán Lukáš Krátký. „Věděli jsme, že Blanensko je jeden z nejkvalitnějších soupeřů, ale to neznamenalo, že něco odevzdáme. Myslím, že jsme dobře pracovali, vstřelili jsme nějaké góly a sami jsme si dali třeba čtyři. Podle mě to bylo vyrovnané od začátku do konce, i když chvilku vypadalo skóre špatně, upravili jsme ho na 7:4,“ popsal Lát.

Fotbalista Rosic Daniel Přerovský (na snímku vpravo).
Vábí ho druholigové kluby, ale Rosice jsou pro Přerovského top volba

Domácí si však vedení hlídali, sedmý gól vstřelil David Krška, který společně s Koudelkou a čtyřgólovým Paděrou ukázali svou extratřídu. „Měli jsme super nabitou sestavu a zaslouženě vyhráli, ještě jsme plno šancí nedali. Když náhodou Pardubice na chvíli převzaly iniciativu, dokázali jsme si těmito hráči pomoct a vstřelili góly, i když jsme byli pod tlakem, tím jsme zápas zlomili,“ poznamenal Rus.