O medaile se bude hrát při Superfinále 26. června v boskovickém areálu Červená zahrada, kde je Blanensko doma. „Ambice máme samozřejmě co nejvyšší po druhých místech z minulých let. Letos to sice od nás nebylo ideální, ale na sezoně se taky podepsal covid. Nicméně když jsme splnili cil a dostali se do play-off, které hrajeme doma, chceme vyhrát. Bohužel jdeme na Brno, ale podle mě je to jedno. Pokud chceme titul, musíme ho stejně porazit buď v semifinále, nebo ve finále“ podotkl blanenský útočník Aleš Rus.

Blanensko (v bílých dresech) na domácím hřišti porazilo v úvodním čtvrtfinále Plzeň 5:1.
Blanensko míří na západ Čech pro postup do Superfinále malého fotbalu

Plzeň hodlala v odvetě soupeře potrápit, jenže stejně jako v úvodním čtvrtfinále neuspěla. „Určitě jsme měli velké očekávání, věřili jsme si na Blanensko. Myslím, že jsme složili silný tým a čekali, že vyhrajeme a zápas půjde do prodloužení. Blanensko ovšem ukázalo kvalitu a vyhrálo zaslouženě,“ uznal plzeňský ofenzivní univerzál Dominik Hradecký.

Plzeň – Blanensko 1:5 (0:0)
Branky a nahrávky: 48. Vitouš (Vavrač) – 36. Paděra (Feik), 45. Paděra (Rus), 46. Rus (Paděra), 58. Paděra (Koudelka), 60. Koudelka (Paděra). Rozhodčí: Kohout – Pelikán. ŽK: Šebek, Havel, Vančát (všichni Plzeň). ČK: 41. Šebek (Plzeň). Diváci: 60.
Plzeň: Daniel Adamovič (Milan Vančát) – Jiří Šindelář, Patrik Denk (C), Jan Havel, Jakub Mižár, Dominik Hradecký, Jan Šebek, David Souček, Petr Kutný, Josef Vitouš, Jakub Vavrač.
Blanensko: Jakub Klimeš – Ondřej Paděra (C), Tomáš Feik, Lukáš Závodný, Jan Minx, Zdeněk Fládr, Jan Koudelka, Radim Muzikant, Aleš Rus, Roman Hlaváček.

Vše podstatné se ovšem v Chotěšově, kde Plzeň nově hraje, odehrálo až ve druhé půli. „Plzeň i podle našeho trenéra předváděla to stejné co v Boskovicích. Od začátku jsme byli lepší na balonu, diktovali jsme tempo hry. Předvedli jsme velmi kvalitní výkon a zkušeně si utkání pohlídali,“ líčil Rus.

Ve 36. minutě otevřel skóre hostující kapitán Ondřej Paděra a pak Blanensko využilo přesilovku. Při vyloučení Jana Šebka se trefil znovu Paděra. „Už ke konci poločasu jsme si vytvářeli šance, které pochytal výborný domácí gólman. Říkali jsme si, že když dáme první gól ve druhé půli, půjde to. A dali jsme ho. Tím jsme víceméně zápas zlomili na svou stranu a po přesilovce už jsem věděl, že to musíme zvládnout,“ líčil blanenský hráč.

Ve 46. minutě zvýšil Rus na 3:0, na což o dvě minuty později zareagoval domácí Josef Vitouš. „První půli jsme nebránili úplně špatně, možná jsme mohli být výš, ale nepouštěli jsme hosty tolik do střel. Vyloučení nám nepomohlo, pět minut jsme hráli ve čtyřech. Na můj vkus jsme se však hodně soustředili na rozhodčí místo na sebe, takže jsme zápas úplně nezvládli,“ litoval Hradecký. „Dva góly jsme taky dostali z autu, po jednom se Paděra krásně trefil na zadní tyč,“ doplnil.

Blanensko (v bílých dresech) na domácím hřišti porazilo v úvodním čtvrtfinále Plzeň 5:1.
Blanensko si na domácím hřišti dokráčelo pro pohodlné vítězství proti Plzni

V závěru stanovili skóre na 5:1 znovu Paděra a Jan Koudelka. „Můj názor je, že na to, jaký tým jsme poskládali, jsme měli předvést ještě víc. Blanensko ukázalo zkušenosti, má Paděru a Koudelku, který tvořil celou hru, u nás nikdo takový nebyl. Nevypracovali jsme si tolik šancí dopředu, jak jsme čekali, Blanensko postoupilo zaslouženě. Určitě však máme na čem stavět a už čtvrtfinále se dá brát jako úspěch,“ pronesl Hradecký.

Hráči Blanenska si po vítězství dali dřívější večeři a užili si návrat přes celou republiku. „Zaplaťpánbůh jsme to zvládli, po vítězství a velice dobrém výkonu je cesta zpátky hned příjemnější,“ usmál se Rus.