Ráječko – Bzenec 1:0 (1:0)

Bartoš

ČK: Škodík (Bzenec)

Diváků: 300

Boskovice – Ivančice 1:2 (1:2)

Janíček

Diváků: 200

Ráječko začalo dobře, přitlačilo soupeře a už po jedenácti minutách vedlo 1:0. To si na roh Badury naskočil Bartoš a poslal míč do šibenice.

„Domácí jsou asi zvyklí na ten těžký nerovný terén a na nátlakové míče do šestnáctky, chodí tam velmi důrazně. To jim také vycházelo, vytěžili z toho branku. Ta první čtvrthodina jim vyšla. Pak jsme si na to trochu zvykli, popsal úvod utkání Škodík. Za Bzenec mohl skórovat Kasala, ten ale nedokázal zpracovat v šestnáctce míč. Na druhé straně zahazovali šance i domácí. „ Z počátečního tlaku jsme sice dali gól, ale pak jsme měli kupu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Takoví hráči jako Martin Sehnal to musí dávat, a ne z malého vápna přestřelit bránu," zlobil se kouč Olympie Lubomír Zapletal.

Bzenec se chystal bojovat po přestávce o vyrovnání, ale už po dvou minutách přišlo rozčarování, když byl vyloučen hostující Škodík. „V kabině jsme si řekli, že tam budeme dávat víc ostrých míčů do šestnáctky, že na tomto terénu se těžko kombinuje, ale všechno zhatilo vyloučení Škodíka. Předcházel tomu faul domácího hráče, pak se oba váleli u čáry, okopávali se tam navzájem. Myslím, že to bylo přísné vyloučení," zhodnotil klíčovou situaci bzenecký trenér Škodík. „Myslím si, že ta červená za oplácení byla oprávněná," oponoval Zapletal.

V oslabení se hosté jen těžko prosazovali, nepomohl jim ani hektický závěr, ve kterém rozhodčí neuznal pro ofsajd vyrovnávací branku. Ráječko těsný náskok udrželo. „Hráli jsme i proti deseti zodpovědně ze zadu. Vytvořili jsme si šance, byla tam tyčka, soupeř se snažil o rychlý brejk. Konec byl trochu vyhecovaný, chyběl tomu ten druhý gól. Zaplať pánbůh, že to tak dopadlo," oddechl si Zapletal.

Bzenecký kouč byl zklamaný. „Každá prohra mě mrzí, ale dnes mě mrzí i předvedená hra a vývoj. Utkání se mi nelíbilo, to nebyl fotbal, ale kopaná. Nakopávané míče do šestnáctky, domácím to vyhovovalo," dodal Škodík.

Do Boskovic přijely Ivančice. O výsledku rozhodly dvěma brankami už v prvním poločase, tu rozhodující dal v 45. minutě Černý. Za domácí korigoval Janíček. Po přestávce Boskovičtí nadějné brejky nevyužili a spokojení hosté si odvezli tři body.