Derby se hrálo netradičně v pátek večer na umělé trávě pod světly. Přes tři stovky diváků vytvořily při podzimní rozlučce s krajským přeborem parádní kulisu. Ráječko si uvědomovalo postavení v tabulce a v Červené zahradě bylo na začátku lepším týmem. Boskovičtí pozorně bránili, bezbrankový stav ovšem vydržel jen do 36. minuty, kdy si domácí obránci srazili centr do vlastní brány. Kdo přišel, nelitoval, hrál se hezký fotbal plný soubojů a rychlých útoků. Ráječko víc kontrolovalo hru, přesto domácí ještě do přestávky srovnali. Ve 41. minutě kopali domácí roh, hostům se nepovedlo zbavit míče, Boskovičtí jej několikrát vrátili zpátky a finální centr Václavka se pak dostal k Matěji Černému, který zblízka prostřelil Bednáře. V poslední minutě prvního poločasu měl ještě tutovku Neděla, po úniku na pravé straně překonal i Bednáře, ale míč napálil jen do boční sítě.

Žádné bránění remízy se ani po přestávce nekonalo, pokračoval atraktivní zápas. Boskovice potřebovaly potvrdit skvělé výsledky z poslední doby a utéct ze sestupového pásma, Ráječko zase stáhnout ztrátu na čelo přeboru. A hostům by nedovolil zalézt ani trenér ani povzbuzující fanoušci.

Domácí gólman Švancara zlikvidoval trestný kop Vavříka a pak vyrazil i další pokus do rohu brány. Boskovický Fojt zase napálil odražený míč těsně nad roh hostující brány. V 72. minutě zase mířil nad i Martínek. Domácí byli při chuti, hnali se za vedoucí brankou. V 76. minutě začal svoje vystoupení o třech dějstvích Tomáš Minařík. Poprvé utekl po levé straně a Bednář jeho střelu vytěsnil na roh. Za tři minuty utekl po levé straně podruhé a Bednář si jen zopakoval předchozí zákrok. V 84. minutě našel Martínek hezky Fadrného, ale jeho přízemní střela skončila po teči jen rohem. Neproměněných šancí zalitovali Boskovičtí vzápětí. Při brejku Ráječka prodloužil Sehnal míč na Mička, jeho střelu Švancara neudržel a míč do brány dorazil dobíhající Vavřík.

Rychlá odpověď

Potom se hosté marně dožadovali střídání, rozhodčí ovšem nechal domácí rozehrát, míč se dostal k Minaříkovi a ten dokončil svou show. Tentokrát na nic nečekal a míč napálil pod břevno. „Už minulý týden jsem měl tři šance, to zakončení mi chybělo, jsem rád, že jsem to trefil," popsal důležitou branku Tomáš Minařík. Ani jeden tým evidentně nebyl v tu chvíli s remízou spokojený, pokračovala útočná hra. Do konce zápasu už bez gólu. „Tým má teď větší sebevědomí, kluci si věří," říkal před zápasem boskovický trenér Jan Havlíček. A hráči to v derby naplno ukázali. Tenhle tým opravdu má na to, hrát krajský přebor.

„Ráječko je silný soupeř, to se potvrdilo. Chtěli jsme bod, ten máme, i když by samozřejmě byly lepší tři," uvedl po utkání střelec vyrovnávacího gólu Minařík. S dělbou bodů souhlasili i hosté. „Podle mě je to spravedlivá remíza. V první půlce jsme měli šance na to, rozhodnout zápas, po přestávce jsme opustili střed a taktiku hrát po zemi a začali hrát horem a to byla voda na mlýn domácím. Za druhý poločas si Boskovice bod zasloužily," uznal sportovní manažer Ráječka Marek Bláha. Přesto ho mrzela situace z 86. minuty. „Po vstřelení naší branky jsem chtěl utlumit naši euforii a zkoncentrovat se střídáním, ale když se po oslavách došlo na půlku, tak pomezní sudí odmítl provést střídání. Podle mě to rozhodlo zápas, protože právě hned z rozehrávky nám Boskovice daly vyrovnávací branku na 2:2. Tohle je bohužel kaňka na jinak pěkném derby. Děkuji klukům za výkon v Boskovicích i za celý podzim. Kromě pár výpadků to byla pěkná jízda," uzavřel Bláha.

Olympia přezimuje v krajském přeboru na vynikajícím čtvrtém místě, Boskovice s pěti výhrami a devatenácti body na třináctém, což je vzhledem k jejich nedávné situaci srovnatelný úspěch.

Krajský přebor

16. kolo

Boskovice – Ráječko 2:2 (1:1)

Branky: 41. Černý, 86. Minařík – 36. vlastní, 86. Vavřík

Diváků: 305

Boskovice: Švancara – Kolář, Černý, Václavek, Horák Jan, Přikryl (66. Živný), Horák Jakub (65. Müller), Stara (56. Fojt L.), Fadrný, Martínek, Minařík

Ráječko: Bednář – Vavřík, Zouhar (78. Šplíchal), Sedlák, Neděla (87. Horák), Tenora, Horáček, Sehnal, Koutný, Mičko, Gryc