Domácí se ale mohli zlobit pouze sami na sebe. Do utkání vlétli s energií a od začátku zatlačili soupeře. Vytvořili si gólové šance, ale žádnou neproměnili. V tu chvíli možná ještě netušili, jak jim budou ve druhé půlce chybět. „Nastoupili jsme do zápasu velmi sebevědomě. Utkání jsme měli rozhodnout už v prvních pěti minutách, kdy jsme měli aspoň dvě gólové šance. Bohužel jsme je neproměnili. Soupeř hrál výborně, hodně presoval," uznal Mokrý.

Ráječko nedalo šance a navíc přišlo o po deseti minutách hry o Tomana, který má po souboji u postranní čáry zlomenou klíční kost.

Novosedly hrály tvrdě a eliminovaly útočnou snahu domácích. Stav 0:0 vydržel celý poločas a bylo jasné, že ani po přestávce nečeká svěřence trenérů Janusiczy a Škaroupky nic lehkého. Novosedly nastoupily opět bez respektu se silovou hrou. Výsledkem jejich faulů ale byly pouze žluté karty pro domácí. Ti logicky ztráceli nervy. Olympia se snažila, lépe kombinovala, byla nebezpečnější v zakončení, ale pokaždé tomu chybělo buď půl metru, nebo zasáhl gólman. Na druhé straně se také několikrát vyznamenal Bednář. Na situaci ze 71. minuty byl ale krátký i on. Kapitán hostů rozehrál skvěle trestný kop a na ten si naskočil před gólmanem Matušík a umístil míč pod břevno.

Vstřelený gól z jediné šance znamenal pro hosty jasný pokyn. Zbývajících dvacet minut za každou cenu přežít a neinkasovat.

Tentokrát byli domácí diváci v právu, když se dožadovali fotbalu místo divadla. Novosedelští ochotně padali k zemi, provokovali, stavěli si míč půl minuty k rozehrání, gólman viděl žlutou kartu za zdržování. „Nemám to taky rád. Ani taktické střídání. Ale patří to k fotbalu. Dávali jsme tam i náhradního gólmana a dorostence. Potřebovali jsme uhrát výsledek, protože jsme si toma podělali s Rajhradem, takže jsme tomu všechno obětovali. O poločase jsem hráčům řekl, že musí víc bojovat než hrát fotbal, a to se nám tady vyplatilo," vysvětlil počínání svých svěřenců trenér hostů Bohdan Ryšavý.

To všechno k fotbalu patří, ale pro diváka je takové pojetí fotbalu utrpením. Novosedly předvedly odvrácenou tvář nižší fotbalové soutěže v plné parádě. Nicméně s ní slavily úspěch. Domácí fotbalisté rozkouskovanou hru jen těžko lepili dohromady. A když přišla šance, mířil Martin Sehnal nebo Tenora těsně vedle.

Novosedly tak slavily překvapivou výhru. „Na rozhodčí se vymlouvat nebudu, je to naše chyba. Takovým týmům, které nejsou moc fotbalové, ale spíš bojovné, musíme dát tři branky a je pokoj. Šance jsme měli v první i ve druhé půli," uvědomoval si po zápase trenér Ráječka Oldřich Janusicza.

Cíl splněn

Jeho protějšek Ryšavý byl spokojený. „My jsme dnes přijeli bez devíti hráčů dvacetičlenného kádru. Přijeli jsme bojovat a vybojovali jsme dobrý výsledek. Domácí se bohužel víc soustředili na rozhodčí a tím si taky zápas prohráli. Věděl jsem, že nemají bůhvíjak dobrou kondici a my jsme na tom kondičně na výborné úrovni, to bylo naše plus," uvedl po zápase.

Moc důvodu k radosti neměl ani Jakub Tenora, který sice patřil k nejlepším hráčům na hřišti, ale mrzela ho hlavně spálená šance ze začátku zápasu. „Tam jsem to špatně vyhodnotil, bohužel. Je to naše chyba, na soupeře a jeho zdržování bych se nevymlouval, sami bychom to venku hráli asi stejně," podotkl.

Výsledek se nepodařil, ale v Ráječku můžou být spokojení aspoň s fanoušky. Uprostřed týdne jich přišly dvě stovky. „Ráječko má stabilní fanoušky, děkuju jim, že chodí v takovém počtu, a že nás podporují, i když se třeba dnes nedařilo," dodal k tomu Mokrý.

Jediným týmem, který zatím neztratil v krajském přeboru ani bod, jsou Bosonohy. Ve středečním zápase svěřenci trenéra Patrika Holomka vyhráli v Rousínově 2:1 a upevnili si vedení v tabulce. Na první bod stále čekají Ivančice, které jsou po porážce 0:1 v Bzenci poslední.

SK Olympia Ráječko – Sokol Novosedly 0:1 (0:0)

71. Matušík

Diváků: 200