„Máme dvanáct bodů, což je špatné. Ale bod zvenku určitě bereme. Z cizích hřišť jich letos moc nevozíme,“ uznal karvinský hrdina utkání Vojtěch Smrž, který v 56. minutě vyrovnával na konečných 1:1.

Pro karvinského trenéra Norberta Hrnčára to byl první zisk po příchodu do Karviné a nový trenér se hned sympaticky pokoušel o ofenzivní rozestavení i nějaké to překvapení v podobě signálů u standardních situací.

„Ano, každý trenér má nějakou svou představu, čím by mohl jeho tým zaujmout, když k němu přichází jako nový. Pokoušeli jsme se soupeře překvapit. Zkoušíme, abychom nebyli stereotypní,“ prozradil Hrnčár.

Vánoční městečko v Havířově 2018. Rozsvícení stromu a ohňostroj.
OBRAZEM: Rozsvícení vánočního stromu doprovodil ohňostroj

Po jedné takové standardní situaci zakončoval hlavou právě Smrž na bližší tyč, ale gólman Šeda byl připraven. „Možná, kdybych to dal výš, tak by byl gól, ale Šeda s tím počítal a byl u tyče včas,“ přiznal Smrž.

To už Karviná prohrávala po střele Ladry, který zůstal v šestnáctce trestuhodně neobsazen. Jinak ale trenér připravil své svěřence takticky výborně.

Mladá Boleslav, to je hlavně kanonýr Komličenko. A toho Karvinští ubránili. „Celý týden jsme se speciálně na něj připravovali. Věděli jsme, kde jsou jeho silné stránky, a myslím, že snad kromě jedné hlavičky po rohu tam nic pořádného neměl,“ pochválil svůj tým Hrnčár.

Karviná veze z Mladé Boleslavi bod.Zdroj: Jaroslav Bílek

První poločas viděl jako otevřený. „Hrál se fotbal nahoru dolů, Boleslav působila jistěji, protože my jsme v předfinální fázi sklouzávali k zbrklosti a nepřesnosti. V šestnáctce soupeře nám scházela kvalita,“ porovnával Hrnčár.

To se změnilo právě po změně stran a po příchodu Tomáše Wágnera na trávník, jehož služby mohl Hrnčár konečně využít. Wágner si okamžitě vytvořil šanci a byl také u vyrovnání na 1:1.

„Wagy tam šel s tím záměrem, aby byl platný ve vápně soupeře. Splnil, co jsme po něm chtěli. Pomohl nám v zakončení a jeho přítomnost na hřišti nám pomohla,“ uznal Hrnčár.

Smrž vyzdvihl práci Wágnera

Karvinský kouč byl rád, že jeho tým zastavil sérii porážek. „Bod ze hřiště těžkého a nepříjemného soupeře se cení. Mohl by být povzbuzením do těch posledních dvou utkání a já věřím, že nebyl poslední,“ usmál se Norbert Hrnčár.

Karviná veze z Mladé Boleslavi bod.Zdroj: Jaroslav Bílek

Jeho protějšek, někdejší karvinský trenér Jozef Weber, svůj bývalý tým pochválil. „Karvinští hráli na hranici sebeobětování, to mi u některých našich hráčů chybělo,“ uznal. „Naše aktivita v prvních minutách druhé půle opadla, čehož soupeř využil a srovnal. Ztráta bodů nás mrzí, protože jsme nepotvrdili výhru z Olomouce. Doma bychom ztrácet neměli,“ věděl Weber.

Jeho tým v závěru utkání Karvinou přitlačil, ale hosté se už ubránili. „V naší situaci to bylo trochu očekávané, kluci začali mít obavy o dobrý výsledek. Určitou zodpovědností a energií jsme si ale ten bodík ubojovali,“ oddechl si Hrnčár.

Spokojen s remízou byl i Vojtěch Smrž. „Po tom vývoji, kdy jsme prohrávali, bod bereme,“ připustil. Sám vsítil druhý gól v ligové kariéře a opět na půdě soupeře. „Ten první jsem dal v Brně ‚domácí Opavě,“ připomněl.

Orlovští hokejisté nedali ani gól.
Souboj posledních pro Lední medvědy

Jak brankovou akci viděl? „Byla podobná jako minulý týden, Dramé to dobře zatáhl po straně, našel Wagyho a ten podržel balon. Slyšel mě, že na něho řvu, připravil mi to a já už to měl lehké. Dal jsem to gólmanovi mezi nohama do protipohybu, s tím nemohl nic dělat,“ popisoval svou trefu.

Potvrdil, že přítomnost zkušeného Wágnera na hrotu byla cítit. „Podržel tam hodně balonů, sám měl hned po příchodu na hřiště šanci. Je vidět, že jsme s ním silnější ve vápně, určitě ho budeme pro zbývající dvě utkání potřebovat. Máme ještě dva pokusy na to naši bilanci vylepšit,“ zakončil Vojtěch Smrž.

Karvinští fotbalisté (svítivé dresy) si přivezli z Mladé Boleslavi bod.
Bod z mrazivé Boleslavi zahřál
Havířovští hokejisté (v modrém) porazili Třebíč 4:1.
Hokejistům „stačila“ poslední třetina