Na přísná karanténní opatření to vypadalo už dříve, vše se ale ještě pokusil zvrátit prezident Italské fotbalové federace Gabriele Gravina. Ten se v minulých dnech sešel s italským ministrem zdravotnictví Robertem Speranzou, ale podle listu Corriere dello Sport nepochodil.

Záložník portugalského FC Porto Jesús Corona
Stylový restart fotbalistů Porta. První "pokoronavirový" gól zařídil Corona

Tamní vláda totiž od svých záměrů nehodlá ustoupit. Serie A se tak znovu rozeběhne s tím, že pokud bude mít některý z fotbalistů pozitivní test na nový typ koronaviru, bude muset do povinné čtrnáctidenní karantény celý tým. Právě to zástupcům italského fotbalu vadilo s tím, že v případě několika málo pozitivních testů by mohlo nastat hromadné odkládání zápasů. První italská liga má restart naplánovaný na 20. června.

Kromě Itálie jsou v běhu už i další evropské fotbalové ligy včetně té české. Ve FORTUNA:LIZE se ještě před jejím restartem objevily dva pozitivní testy, jak ve Slavii, tak v Mladé Boleslavi však musel do karantény jen pozitivně testovaný fotbalista, zatímco jejich spoluhráči se po pár dnech a dalších testech vrátili k tréninku.

 Zleva Jan Bořil a Tomáš Souček z ČR a Mason Mount z Anglie (uprostřed).
Nejlepší fotbalista budoucnosti? Messi má o svém nástupci celkem jasno