Ten příběh už asi většina z vás dobře zná. V závěru utkání po zákroku na útočníka Jana Kuchtu si obránce vyhledal Glena Kamaru a cosi mu pošeptal. Finský reprezentant tvrdí, že šlo o rasistickou urážku, odchovanec slováckého fotbalu přiznal vulgární výraz, ovšem rasistický podtext odmítl.

Kauza rozpoutala peklo, z něhož jako největší ďábel vyšel právě Kúdela. Málokoho na britských ostrovech zajímalo, že ve stejném zápase utrpěl vážné zranění Ondřej Kolář po střetu s Kemarem Roofem, ústřední téma byl rasismus.

Odveta osmifinále Evropské ligy: Ondřej Kúdela neudržel nervy. Jeho skrytý slovní výpad se domácím fotbalistům nelíbil
UEFA potrestala Kúdelu. Slavia posílá vzkaz do Glasgow: Kamara bude pykat

Celou věc vyšetřuje UEFA a její inspektor (podle Slavie) neshledal žádné důkazy proti Kúdelovi, věc postoupil a českému fotbalistovi byl mezitím „preventivně“ uložen jednozápasový trest. Stoper však stejně ze zdravotních důvodů do Londýna na úvodní utkání čtvrtfinále proti Arsenalu neodcestoval.

Právě Kamara doposud komunikoval jen prostřednictvím právníka, až nyní prolomil mlčení a vyjádřil se pro britskou televizi ITV. Promluvil o tom, že Kúdela nejprve požadoval po rozhodčím vyloučení. „Na mě přitom křikl „shut up“ (drž hubu – pozn. red.), příteli.“

Utkání osmifinále Evropské ligy mezi pražskou Slavií a Glasgow Rangers
Zdroj ze Slavie: Kúdelu napadl i Gerrard. Co je v kauze nejasné?

Vzápětí mělo dojít k oné rasistické urážce. „Jsi opice. Jsi zku**ená opice. Ty víš, že jsi,“ interpretoval Kamara údajná Kúdelova slova, která měl slyšet i spoluhráč finského fotbalisty Connor Goldson.

Výpověď nesedí

„V tu chvíli mi hlavou proběhlo hodně emocí od naštvanosti po ponížení. Celá moje rodina, přátelé… Naštváním jsem měl slzy v očích,“ emotivně přiznal a dodal, že doufá, že to už nikdy nezažije. „Bylo to šílené,“ přiznal.

Jenže tahle jeho výpověď je hodně vachrlatá. Zaprvé, právník už dříve zmiňoval kratší větu, než kterou nyní popsal hráč. Zadruhé, Kamara tvrdí, že vše slyšel jeho spoluhráč Goldson. Ten však po utkání sám prohlásil, že nic neslyšel, ale věří svému parťákovi.

Pro Ondřeje Koláře skončil zápas proti Glasgow Rangers frakturou lebky.
Vztek na Slavii. Tvrdík řekl, jak dopadl Kolář po likvidačním zákroku

Už dříve se navíc na internetu objevil rozbor situace s tím, že Kúdela by nemohl podle televizních záběrů stihnout říct Kamarovi to, co tvrdí jeho právník, natož sám rodák z Tampere.

V rozhovoru, který spatřil světlo světa v podstatě jen pár hodin před výkopem zmíněného zápasu Slavie na Arsenalu, se Kamara ani slovem nezmínil o potyčce, která měla proběhnout v útrobách stadionu po zápase ve Skotsku. Kvůli té čeká disciplinární řízení i jeho. Hrozí mu trest zákazu startu v pěti zápasech. Kúdela by čelil minimálně desetizápasové stopce.