Stalo se tak v poslední den zimního přestupového období. Panák, který se nachází v rekonvalescenci po listopadové operaci kolena, se už se Spartou od ledna připravuje, teprve nyní byl ale jeho přesun oficiálně dotažen. Třiadvacetiletý univerzál podepsal na Letné smlouvu do léta 2022.

„Sledujeme ho už delší dobu. Jedná se o hráče s velkou herní inteligencí, což dokazuje jeho univerzálnost a schopnost nastoupit i v záložní řadě na všech pozicích. Nicméně pro budoucnost v něm vidíme středního obránce, protože naplňuje naše představy o konstruktivním stoperovi,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, čímž potvrdil slova experta Deníku Miroslava Matušoviče, který před pár týdny tvrdil, že Sparta s ním počítá na pozici stopera.

Přestup Filipa Panáka ze Slezska do hlavního města byl konečně dotažen.Zdroj: Ivo Dudek

Letenský klub, na rozdíl od jiných zájemců, neodradil ani Panákův aktuální zdravotní stav, který mu nedovoluje hrát. „Vidíme v něm velký potenciál, proto s ním budeme mít trpělivost. Sledovali jsme ho dlouhodobě, takže od nás potřebný čas dostane,“ prohlásil trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Vedení karvinského klubu bylo na odchod Filipa Panáka dávno připraveno. V průběhu letošního roku by mu v Karviné vypršela smlouva, a jak se zdá, Panák je připraven vstoupit do světa velkého fotbalu. „Filip projevil zájem odejít do Sparty. S ohledem na blížící se konec kontraktu jsme mu vyšli vstříc. V další kariéře mu přejeme jen to nejlepší a děkujeme mu za jeho služby,“ nechal se slyšet sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Panák působil v Karviné od roku 2014, v lize odehrál 69 zápasů a dal sedm branek. Věří, že ještě na jaře přidá další starty ve FORTUNA:LIZE. „Nechci říkat přesné datum, ale věřím, že do měsíce začnu trénovat naplno s týmem. Zatím s klukama nemůžu být na hřišti, ale v šatně s nimi jsem. Péče o tým a všichni lidé, co jsou kolem nás, to na mě působí ohromně pozitivně,“ prohlásil sám Panák.

Miroslav Matušovič rozebírá přestup karvinského Filipa Panáka do Sparty.
Matušovič: Panáka brala Sparta s výhledem do budoucna
Ján Krivák (vlevo) poskočil po odchodu Marka Janečky na důležitý post stopera.
Boj o všechno: Karviná hostí Teplice
Ilustrační foto
Zejména ve sklepích byl mladý zloděj jako doma