Letecká kontrola potvrdila, že letoun na trase z francouzského Nantes do velšského hlavního města se pohřešuje. Zástupci fotbalového klubu Cardiff City reportérům televize Sky News potvrdili, že se v současné době snaží zjistit, jestli se nová posila na palubě letounu skutečně nacházela.

Stíhací bombardér Su-34
Nad Japonským mořem se srazily dva ruské stíhací bombardéry. Piloti přežili

Osmadvacetiletý Argentinec nereaguje na zprávy a není možné se s ním spojit. V posledním příspěvku na sociálních sítích se Emiliano Sala před cestou na Ostrovy rozloučil se svými bývalými spoluhráči. Francouzská policie již potvrdila, že ztraceným letounem cestoval.

Pátrání pokračuje

„Pobřežní stráž v Guernsey obdržela okolo půl deváté večer od letové kontroly zprávu, že malé osobní letadlo zmizelo z radarů zhruba 24 kilometrů severně od Guernsey, zahajujeme rozsáhlou pátrací a záchrannou operaci,“ uvedla policie z ostrova, který patří mezi závislá britská území.

„Jednomotorový letoun PA-46 Malibu byl na cestě z Nantes ve Francii do Cardiffu ve Walesu. Na palubě byli dva lidé. Vytvořili jsme pátrací model na základě předpokládané pozice stroje a na místo vyslali veškeré dostupné prostředky,“ doplnili policisté. Pátrání bylo v noci přerušeno kvůli nevhodným povětrnostním podmínkám a pokračuje znovu od úterní osmé hodiny ranní. Zatím se však nepovedlo objevit žádné stopy letounu.

Letadlo vyrazilo z Francie v 19:15 tamního času a pohybovalo se ve výšce pěti tisíc stop. V blízkosti ostrova Guernsey požádal pilot stroje o snížení letové hladiny. Letová kontrola ztratila s posádkou kontakt ve chvíli, kdy se nacházela ve výšce 2300 stop. Britská pobřežní stráž podle Sky News uvedla, že se incident odehrál mimo pátrací oblast Velké Británie, na místo však vyslala dvě helikoptéry.

Nedaleko íránského Teheránu spadlo nákladní letadlo
U Teheránu spadlo nákladní letadlo. Zahynulo 15 lidí, přežil jen mechanik