320. Tolik minut čekal pětinásobný vítěz Zlatého míče na první gól v italské lize.

Libor Sionko v dobách, kdy oblékal dres pražské Sparty.
Táta fandí Baníku, syn Spartě. Vyhrajeme 5:4, hecuje před šlágrem Sionko mladší

To se mu nakonec podařilo ve čtvrtém zápase a rovnou dvakrát. V 50. minutě zahrávala Stará dáma rohový kop a Leonardo Bonucci trefil míč akrobaticky nohou. Poté přišel nešťastný zásah domácího hráče, který balón odrazil do tyče jen několik centimetrů před brankovou čáru.

Tam už stál nachystaný Ronaldo. Svůj zabijácký instinkt a skvělý výběr místa prokázal možná tím nejjednodušším gólem ve své kariéře.

Ján Ďurica, někdejší slovenský reprezentant a nová posila pražské Dukly.
Ďurica po prvním zisku Dukly: Body jsou fajn. Vyhráli jsme ale bitvu, ne válku

„Byl jsem už trochu nervózní, protože očekávání byla opravdu veliká,“ přitakával portugalský sniper, že už se mu nepříjemné pocity vkrádaly pod kůži.

„Od začátku, co jsem dorazil do Turína, na mě byla upřena velká pozornost. Takový už je ale život. Opravdu moc jsem chtěl skórovat, takže jsem teď opravdu šťastný,“ usmíval se Ronaldo na všechny strany.

Zdroj: Youtube

A měl k tomu pořádný důvod, protože nezůstalo pouze u jedné branky. O patnáct minut později se dostal se spoluhráči do úniku a bylo vidět, jak srší sebejistotou. Za jeho nekompromisní bombou levačkou ke vzdálenější tyči se gólman Consigli pouze ohlédl.

Neděle? Cristianův den

Ronaldovy góly předpověděl na předzápasové tiskové konferenci trenér Juve Massimiliano Allegri, jenž prohlásil: „Cristiano pracuje opravdu tvrdě a já cítím, že neděle by mohla být jeho dnem,“ neztrácel optimismus sympatický trenér. Ukázalo se, že právem.

Šlágr nejvyšší slovenské soutěže mezi Slovanem Bratislava a Dunajskou Stredou rozhodla kuriózní trefa domácího celku.
Šlágr kola ve slovenské Fortuna lize rozhodla kuriózní chyba českého gólmana

Fanouškům, trenérovi, spoluhráčům, ale především samotnému rodákovi z Madeiry se určitě pořádně ulevilo. Nyní se již všichni mohou koncentrovat na nadcházející program. Ten pro ně pokračuje ve středu, kdy italský gigant cestuje do španělské Valencie na první zápas letošního ročníku Ligy mistrů.

A kdo ví, třeba právě tam odstartuje cestu za vytouženým ziskem ušatého poháru. Specialistu na to v týmu mají…

Autor: Lukáš Foff

Pavel Vrba.
Vrba se po Opavě čertil: Video nemá smysl