V prvním případě šel útočník Fastavu Beauguel sám na domácí bránu, ale asistent rozhodčího Melichar francouzskému fotbalistovi nesprávně odmával ofsajd.

„Když to slyším, tak mě to mrzí,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci kouč Fastavu Michal Bílek.

Druhá situace ze 77. minuty bolela ševce podstatně víc. Zeman na pravé straně hezky našel střídajícího Procházku, který střílenou přihrávkou hledal volné spoluhráče. Centr odvrátil tísněný brankář Dostál. Toho však atakoval krajní obránce Viktorie Řezník. Míč sice nezasáhl, ale byl v těsném ofsajdu a ovlivnil zásah zlínského brankáře.

„Byl to sporný moment. Na videu to je,“ říká Bílek.

Dorážející Krmenčík už neměl problém dorazit balon do sítě. Ševci smutnili, navíc cítili křivdu, neboť obránce Řezník stál podle televizních záběrů v těsném ofsajdu, což sudí Melichar nepostřehl a gól platil.

Hlavní arbitr Zelinka navíc nevyužil služeb videorozhodčího, který byl v Doosan Areně přítomen a všechno sledoval.

„Po videu jsme všichni volali. Mysleli jsme si, že se to zprůhlední, že ubydou sporné situace. Jestli se v tomto zápase něco stalo a video nebylo použito, tak je to asi chyba,“ prohlásil Bílek.

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou i po čtvrtém FORTUNA:LIGY bez ztráty bodu. V sobotu večer udolali doma dosud neporažený Zlín brankou Michaela Krmenčíka ze 77. minuty.
Rozhodl sporný gól. Ševci trápili mistrovskou Plzeň, padli 0:1

Kontroverzní momenty nechtěl řešit. Na rozhodčí se ani nevymlouval. Porážku elegantně přijal, i když ho ztráta bodů pořádně hryzala.

„Hráči ve druhé půli předvedli výborný výkon, bohužel na ten bod nám to nestačilo, což mě mrzí,“ přiznává zlínský trenér.

S výkonem v první půli ale příliš spokojený nebyl. A měl k tomu důvod. Ševci sice v úvodní části pozorně bránili, ale směrem dopředu vůbec nebezpeční nebyli.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme se hodně soustředili na defenzivu. Měli jsme příliš velký respekt k soupeři,“ všímal si Bílek.

Vše se změnilo až po přestávce.

„V kabině jsme si řekli, že druhou půli musíme hrát odvážněji, což se podařilo. Obranu jsme víc vytáhli a hráli podstatně lépe. Poctivě jsme bránili a byli nebezpeční. Plzeň jsme nepouštěli do šancí, sami jsme naopak měli několik brankových příležitostí. Domácí se strachovali o výsledek až do konce,“ připomíná třiapadesátiletý kouč, který ve Štruncových sadech působil jako trenér v roce 2006.

Nostalgii ale Bílek necítil, neboť na západě Čech působil pouze krátce, než po pár kolech zamířil do Sparty.

„Bral jsem to tak, že hrajeme proti velmi dobrému týmu, který má za sebou úspěšné období. Na zápas jsem se stejně jako hráči těšil. Je radost si tady na tom krásném stadionu zahrát,“ dodává Bílek.

Návrat do známého prostředí mu nakonec pokazili sudí. I díky sporným momentům se v souboji dvou někdejších reprezentačních trenérů radoval domácí Pavel Vrba.

Nový kapitán Zlína Tomáš Žižka
Žižka: Céčko je pro mě závazek