„Přišli hráči i skalní fanoušci našeho klubu. Byl jsem rád, že se jich sešlo tolik a především, že bylo možné svatební obřad přímo na hřišti udělat. Když jsme se s mou nyní již manželkou Petrou rozmýšleli, kde bychom mohli svatbu udělat, tak jsem navrhl hřiště. Ona to brala jako dobrý nápad a pak jsme se již jen modlili, aby vyšlo počasí. Ale všechno klaplo, takže super,“ vrací se ke svému svatebnímu obřadu Vorel.

A jelikož je po manželce jeho další velkou láskou fotbal, potvrzuje, že tak trochu inspirací byl i dnes již ikonický seriál z fotbalového pralesa Okresní přebor.

„To je můj oblíbený seriál. Když jsme zvažovali místo, tak jsem říkal, že by byla sranda to mít na hřišti a už jsme u toho zůstali,“ říká protivínský patriot.

Mimochodem, ještě jedna podobnost by se našla: v seriálu se ženil předseda Orel, tady hráč Vorel.

Rozhodčí si nenechá urážky líbit. Výjimečně to skončí jen žlutou kartou...
Z archivu a paměti rozhodčích: Vozembouch, kapky do očí a výpravčí

A pokud manželka svolila ke svatbě na hřišti, musí být zákonitě fanouškem fotbalu. „Pochází z fotbalové rodiny. Otec i děda hráli za Protivín. S jejím bratrem, než musel pro zranění s fotbalem skončit, jsem hrál v Protivíně v jednom týmu. Petra nám samozřejmě chodí na zápasy fandit.“

Během odpoledne došlo k řadě vtípků a narážek. Důvod? „Patří do velké fotbalové rodiny. Rozdíl je jen v tom, že já jsem sparťan a všichni v rodině manželky slávisté, takže se derby docela prožívají,“ vypráví s úsměvem Vorel.

Svatba navíc měla ještě jeden fotbalový podtext, novomanžele oddával bývalý prvoligový fotbalový sudí a starosta Protivína Jaromír Hlaváč. „Je to tak. Byl jsem rád, že měl čas a mohl nás oddat,“ dodává.

„Touto svatbou žil celý klub. Obřad byl přibližně na penaltě, kluci udělali novomanželům špalír a správce nalajnoval. Jaromír je dlouholetý kapitán, protivínský fotbalový patriot a potvrdil to i tím, že udělali s novomanželkou svatbu přímo na hřišti,“ zmiňuje předseda klubu Václav Křišťál.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: