V ofenzivě brněnské Sparty hrající krajský přebor řádí útočný tandem Petr Loprais a Ondřej Přichystal. První jmenovaný dosud zaznamenal deset branek, druhý o jednu méně. „S jejich formou jsem velmi spokojený. Ondra k nám přišel před sezonou a začalo jim to s Petrem chodit, na hřišti si vyhoví. Petr těží z toho, že je extrémně rychlý, Ondra je zase dobrý do kombinace i střelecky. V útoku se na ně můžeme spolehnout,“ uvedl trenér Sparty Radek Šťourač. 

Těší ho, že v ofenzivě nemusí spoléhat na jednoho střelce. „Je dobré, když se branky rozloží. V případě, že jeden trefuje tyčky, druhý ho zastoupí. Ideální je, když se daří oběma,“ povídal brněnský stratég. 

Radim Zohorna
Kometa hledá vhodné místo pro Radima Zohornu

Zatímco v minulé sezoně stál útok Slatiny v A skupině I. A třídy na kapitánovi Milanu Klimešovi, letos se vedle něj rozstřílel záložník Zdeněk Michalec, který s jedenácti zásahy vévodí tabulce střelců. „Na psychiku je to letos mnohem snazší. Se Zdeňkem nám to sedí a na góly si vzájemně nahráváme. Na hřišti mám mnohem víc prostoru, vše je jednodušší. Soupeři nezdvojují jen mě, ale už si dávají pozor i na ostatní kluky,“ těšilo Klimeše, který si zatím připsal devět gólů.

Statistiky ofenzivních dvojicKrajský přebor 
Sparta Brno: Petr Loprais (10 branek) a Ondřej Přichystal (9), 19 z 37 gólů týmů
I. A třída skupina A 
Slatina: Zdeněk Michalec (11) a Milan Klimeš (9), 20/24
Dobšice: Roman Syrový a Milan Čermák (oba 7), 14/26
I. A třída skupina B
Lednice: Tomáš Pálka (10) a Miroslav Fóbl (13), 23/32
Hroznová Lhota: Miroslav Falešník (9) a Petr Lipčík (10), 19/36
I. B třída skupina B
Želešice: Lukáš Němec (11) a Pavel Řezáč (10), 21/38
I. B třída skupina C 
Nikolčice: Petr Starý (9) a Jan Harašta (8), 17/30
* Jedná se pouze o hráče z první pětky tabulky střelců jednotlivých soutěží. 


Přestože jsou jejich střelecké statistiky vyrovnané, vzájemně se nepopichují. „Dřív jsem si z kluků dělal legraci, ať dají taky nějaký gól a přidají něco do společné kasy. Teď se vzájemně nepředháníme, osobní statistiky jdou stranou. Důležité je, že se daří týmu,“ měl jasno slatinský útočník. 

Počet nastřílených branek neřeší ani želešický útočník Lukáš Němec, který v B skupině I. B třídy prohání obrany soupeře s parťákem Pavlem Řezáčem. „Netuším, co za tím je, ale zatím nám to tam padá. Doufám, že to tak bude i nadále,“ přál si jedenáctigólový Němec, který do Želešic přišel před startem letošní sezony. 

Na hřišti se pro něj v aktuálním ročníku nic nezměnilo. „Necítím, že by se o mě soupeři víc starali. Hraju pořád stejně. Nevím, jestli ke mně někdo přistupuje speciálně, je mi to jedno,“ smál se pětatřicetiletý matador. 

A co říkají spoluhráči na jeho gólový apetit? „Dělají si legraci, že budu muset platit do kasičky. O to jim jde především,“ smál se Němec. 

Ilustrační foto
Zlomová sezona? Basketbalisté egoé Brno senzačně vedou ligu