Nakonec se tak stalo, ale po tom, co Vojkovičtí sklízeli těžké příděly od tabulkově horších soupeřů, je 0:2 poměrně čestný výsledek. A to zápas definitivně rozhodl útočný hrot Olympie Jan Ovčačík až sedm minut před koncem.

„Upozorňovali jsme hráče, aby Vojkovice nepodcenili a abychom sezonu zakončili důstojně. Ale asi to neposlouchali, nebo nevím, čím to je, ale náš výkon nebyl podařený. Samozřejmě po celý zápas jsme měli herní převahu a zase jsme neproměňovali šance, ale taky jsme zbytečně vymýšleli složitosti, které jsme ani v celé sezoně nezkoušeli a nehrávali,“ komentoval v podstatě povinné vítězství trenér Olympie Martin Maša.

O konečném umístění jeho týmu rozhodne dnešní zápas Mutěnic s Kuřími. Domácím stačí bod a skončí druzí. Pokud by zvítězila Kuřím bude o pořadí na druhém až pátém místě rozhodovat minitabulka čtyř týmů, které získaly po 55 bodech. Kromě Mutěnic a Ráječka jsou to Bohunice a Bosonohy.

SK Vojkovice – SK Olympia Ráječko 0:2

Poločas: 0:0. Branky: 52. a 83. Ovčačík. Rozhodčí: Pátek – Budovič, Musil. ŽK: Fiala, Zámečník, Lang – Sedlák. Diváků: 150.

Ráječko: Němeček (64. Růžička) – Lidmila (80. Mizerniuc), Bokůvka, Müller, Sedlák (82. Bartoš) – Zouhar (70. Pernica), Horáček, R. Keprt, Voda, Vránek (43. Zeman) - Ovčačík. Trenér: Martin Maša.