Porážka Boskovické mrzí o to víc, že déle než půlhodinu hráli proti soupeři oslabenému o jednoho muže. Po udeření protihráče v nepřerušené hře viděl červenou kartu hostující Tom Kratochvíl. „Byl to ten případ, kdy se po vyloučení soupeře dostane hráčům do hlav přesvědčení, že teď to půjde samo. Nešlo. Naopak, hosté se semkli a příkladně bojovali,“ viděl hlavní příčinu porážky hrající trenér Lukáš Martínek.

Těch hmatatelných příčin bylo víc. Vlažný začátek se zvýšením obrátek až po obdržené brance, pak neproměněné šance už v prvním poločase. Určitě i pro údajný ofsajd neuznaná branka na začátku druhého poločasu, ale tou největší byla neproměněná penalta za stavu 1:1 po faulu na Jana Havlíčka. Jan Stara prudkou ranou trefil jen břevno. „Neřekl bych, že bychom hráli vyloženě špatně, ale s přesilovkou jsme si vůbec nedokázali poradit. Ta nám spíš ublížila. Proti deseti jsme nic nepředvedli, chyběl nám pohyb, přenášení hry. A když už jsme měli penaltu, tak jsme ji nedali, a vzápětí penaltu proměnili oni,“ dodal Martínek.

Ilustrační foto.
Baseballová Olympia uniká ze dna extraligové tabulky. Porazila poslední Techniku

Styl dlouhých nakopávaných míčů se hodil spíš k početně oslabenému soupeři. Svratka nesáhla k vyložené defenzívě a byla za to odměněna. Po rychlých kontrech právě získanou a Ladislavem Hanslem proměněnou penaltou a v samém závěru i pojišťovacím třetím gólem stejného hráče.

Krajský přebor bude pokračovat už v středu, kdy je na programu předehrávané 30. kolo. Boskovice budou hrát opět doma a opět proti Brňanům, tentokrát ze Sparty. Výkop bude v 17.00 hodin.

FC Boskovice - FC Svratka Brno 1:3

Poločas: 1:1. Branky: 33. Martínek – 17. Havlín, 75. (pen.) a 87. Hansl. Rozhodčí: Rosa – Urbánek, Malimánek. ŽK: Novák, Martínek – Pluháček, Zavřel, Svensson, Bílek. ČK: 57. Kratochvíl. Diváků: 165.

Boskovice: Novotný – Stara (79. Hlaváček), Tenora, Kolář, Černý – Dračka, Novák (71. Havelka), Živný (54. Preč), Martínek, Daněk (82. Petrov) – Havlíček. Trenér: Lukáš Martínek.