V posledním utkání ročníku vyhrál Start Brno nad podzimním lídrem 5:2. „My jsme se na tento zápas chystali celý rok, protože jsme si mysleli, že bude rozhodující, že to bude takové finále tohoto ročníku. Vzhledem k tomu, že se nám podařilo vybudovat si dostatečný náskok, tak už jsme k tomu přistoupili trošku bezstarostně, víc jsme si to užívali,“ připustil trenér domácího Startu Libor Danihelka.

Vědomí, že o nic nejde, jako by se opravdu přeneslo i na hřiště. Oba týmy si s nějakou taktikou nedělaly starosti. Po chybách nebo herních nedůslednostech měla šance obě mužstva, ale v prvním poločase je proměňovali jen domácí.

První gól dal Petr Švancara po rychlém brejku, kterému předcházela špatná přihrávka hostů uprostřed hřiště. Druhý inkasovali hosté po standardní situaci, rohovém kopu. „Na šance to v prvním poločase bylo stejné, jenže oni ty své proměnili a my ty naše ne. Ten poločas svojí rychlostí připomínal spíš zápas starých pánů, ale bylo to určitě dáno i tím vedrem. Ve druhém poločase jsme začali běhat a myslím, že jsme byli lepší. Jenže to, co jsme nedokázali proměnit… Za stavu 3:2 jsme měli pět šest čistých šancí, ale zase jsme je zahodili a z jejich šancí jsme pak opět inkasovali,“ posteskl si vedoucí boskovického týmu Milan Strya.

„Podobně jako v Ráječku si soupeř vytvořil na můj vkus zbytečně moc šancí. V Obraně jsme hráli velmi uvolněně. Ale chtěli jsme ten zápas vyhrát, protože přišlo hodně lidí a to se nám nakonec podařilo. A pak jsme si to pěkně oslavili,“ potvrdil Stryova slova Danihelka.

Po přestávce Boskovičtí omladili sestavu, na což zkušený domácí tým překvapivě nedokázal zareagovat. Po dvaceti minutách už byl stav 3:2 a Boskovice měly další šance nejen na vyrovnání, ale i otočení výsledku. Za jejich neproměnění je v závěru dvakrát potrestal zkušený futsalový reprezentant David Cupák. „Porážka je pro nás krutá, ale vidím i pozitivum, že si zahráli čtyři dorostenci. Od začátku nastoupil Pokorný, pak tam šli Havelka, Alexa a Petrov,“ dodal Strya.

Brněnská Lesná si „razítka“ na postup do divize užila. Před zápasem se hrála hymna, zazněly projevy funkcionářů městské části i TJ Start a hlavně v ochozech pěkného stadionku se sešlo přes tisíc diváků.

Trenéra Danihelku a vedení klubu ovšem po oslavách nečeká dovolená. „Chceme se na divizi připravit co nejlépe a musíme hodně zapracovat na fyzické kondice. Bohužel máme na to jen tři týdny, takže to nebude tak intenzivní, jako v dlouhé zimní přestávce. Ale sáhnout do toho musíme. Už jenom z toho důvodu, že čtyři nebo pět lidí z mužstva bylo dlouhodobě zraněných a o kondici, kterou nasbírali v zimě. přišli. Někteří hráči tak dostali individuální tréninkové plány a letní přípravu začnou dřív. A posily? Vyhlédnuté samozřejmě máme, minimálně jednoho hráče do každé řady,“ jen naznačil zkušený kouč Startu Brno.

TJ Start Brno - FC Boskovice 5:2

Poločas: 3:0. Branky: 15. Švancara, 19. Ryšavý, 27. Mikeš, 75. a 85. (pen.) D. Cupák – 63. Müller, 66. vlastní (Mašlej). Rozhodčí: Šenkýř – Urbánek, Vrbka. Bez ŽK. Diváků: 1 100.

Start: Šurkala (46. Pařízek) – Praks, Lang, D. Cupák, Čoupek (59. Bím) - Ryšaný (46. Pařízek), Matyska, Mašlej, Mikeš (63. Veselovský) – Musil (79. Kristek), Švancara. Trenér: Libor Danihelka.

Boskovice: Novotný – Müller, Tenora (31. Cichra), Daněk, Černý – Pokorný (79. Petrov), Martínek (63. Alexa), Závodný, Stara (63. Havelka) – Havlíček – Novák (46. Hlaváček). Hrající trenéři: Lukáš Martínek, Jan Havlíček.