Spartu Brno katapultovala výhra 2:1 na hřišti Tatranu Bohunice na první místo tabulky, a tak boskovické fotbalisty na stadionu u Mariánského náměstí nečekal lehký úkol. Domácí výhra nad Moravským Krumlovem je vrátila na čtvrté místo tabulky.

Blanenští fotbalisté narazí ve třetím kole poháru na pražskou Spartu.
Blansko vyrazí na Letnou, ve třetím kole českého poháru ho čeká pražská Sparta

Diváci si ještě nestačili sednout a domácí se již radovali z první vstřelené branky. Ve třetí minutě se po rohu dostal míč na velkém vápně až k domácímu Přichystalovi, který přesnou střelou k levé tyči nedal brankáři Bednářovi šanci. „Před zápasem jsme si řekli, že si musíme dávat pozor na úvod zápasu a nedostat branku. Přesně to se stalo. Nedůrazem jsme dovolili domácím skórovat. Byla to zbytečná a laciná branka,“ okomentoval úvod utkání kapitán hostí Michal Daněk.

Poté se hra odehrávala převážně uprostřed hřiště. V desáté minutě se zastřeloval domácí Mohamed Traoré, mířil však vysoko nad branku.

Boskovičtí se k první střele dostali v patnácté minutě, ta však minula zařízení. Už 2:0 to mohlo být o dvě minuty později. Domácí kapitán využil zmatků v obraně, povodil si hostujícího brankáře, zakončil však pouze do tyče.

FC Sparta Brno - FC Boskovice 2:1
Poločas: 2:0. Branky: 4. O. Přichystal, 41. Traoré – 81. Skácel. Rozhodčí: Mrkvica – Šidlo, Smekal – Hrůza. Diváci: 120.
Sparta Brno: Foret – Michalec, Krejčí (70. Hodek), Bílek, Durek, Košut, Demko, Pojsl, Traoré (55. Kříž), Mičko, O. Přichystal (88. Sláma).
Boskovice: Bednář – Dračka (43. Černý), Cichra, Fadrný, Němec (75. Skácel), Daněk, Hlaváček (65. Havelka), Paděra, Stara, Minx, Pokorný (46. Novák).

Pak se hrál fotbal bez větších šancí. Až ve 41. minutě hosté špatně založili protiútok, k míči se na pravé straně dostal Traoré a k bližší tyči zvýšil vedení domácích na 2:0. „Místo abychom po získání míče rychle vyrazili vpřed, tak míč zase zbytečně ztratíme a dostaneme z toho branku,“ čertí se kapitán hostů.

Nic dalšího se v první půli nestalo, poločas 2:0 pro domácí. „V první půli jsme hráli opravdu dobře, dvě šance jsme dokázali zužitkovat a zaslouženě vedli i přesto, že nám chybělo několik hráčů základní sestavy,“ okomentoval první půli lodivod domácích Radek Štourač.

O přestávce zůstal v kabině Boskovic Pokorný, místo něho poslal hostující kouč Havlíček na hřiště Nováka.

Hosté víc otevřeli hru, a tak se pro diváka hrála hezčí kopaná než v první půli. Šance se střídaly na obou stranách, ovšem bez brankového efektu. Hosté přidali na důrazu, a tak se gólu nakonec dočkali. V 81. minutě míč propadl až k Adamu Skácelovi, který prostřelil domácího Foreta v bráně.

Lukáši Kaniovi první zápasy na hostování v Blansku vyšly.
Facka pomohla. Blansko sbírá body i díky šťastné ruce

Na víc se však boskovičtí hráči již nezmohli, a tak všechny body zůstaly v Brně po výsledku 2:1. „V první půli jsme snad neměli přímou střelu. Ve druhém poločase jsme otevřeli hru, měli šance, soupeř také, ale víc jak na jednu branku to z naší strany nestačilo. Před bránou jsme málo hladoví. I když míč dostaneme před bránu, tak jsme tam v malém počtu a není moc šance na pořádné zakončení. Na branku se fakt nadřeme, podobné to bylo i v minulém utkání“ okomentoval zápas trenér hostí Jan Havlíček.

TOMÁŠ SRNSKÝ