Blansko – Blanenský tým se v úvodu zápasu dlouho srovnával se zápasovým tempem a Táborsko hnev úvodu mohlo několikrát nebezpečně zahrozit. „První zápas po tak dlouhé pauze je vždycky složitý, ale na to se vůbec nechci vymlouvat,“ zahájil hodnocení utkání Machala. „Mají to všichni stejné a musím říct, že mě dneska velice zklamal výkon mužstva. Takhle špatně jsme ještě nehráli, hodně mě to mrzí,“ pokračoval v hodnocení zápasu lodivod domácích. „Do zápasu jsme vstoupili hodně špatně, už v úvodu, a poté někdy v patnácté minutě, měli hosté dvě velké šance. Kdyby to bylo už po čtvrt hodině 0:2, nemohli bychom se čemu divit,“ dodal k prvním pětačtyřiceti minutám Machala.

29.8.2020 - domácí SK Líšeň v bílém (Marek Szotkowski) proti FK Blansko (Dominik Šustr)
Druhá liga se vrací, Blansko i Líšeň hrají doma bez diváků

Trest pro Blansko přišel v 39. minutě, kdy se po chybě v obraně Blanska prosadil Tolno. „Co k tomu říct, hloupost, kterou jsme udělali. Druholigová mužstva toto umí trestat,“ měl Machal jasno. „Dneska nám chybělo úplně všechno. Obranná fáze byla špatná, v ofenzivě jsme pořádně nevystřelili na bránu, neměli jsme odražené balóny. Není moc co hodnotit, hodně mě to mrzí,“ snažil se Machala přijít na kloub prohře.

Ani druhý poločas nepřinesl zlepšení ve hře celku z jihu Moravy, vedení hostí 1:0 vydrželo do 76. minuty, kdy se k přetaženému přízemnímu centru dostal Majka a přesnou ranou pod víko poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. „Věděli jsme, že bude těžký terén, a proto jsme si říkali, že musíme hrát jednoduše. Vždy ale máme o dotek navíc, stále někoho zbytečně hledáme. Hosté nám přesně ukázali, jaké to je hrát jednoduše a na brejky. Vyhráli zaslouženě,“ pochválil blanenský kouč soka z Táborska.

Paradoxem současné situace je fakt, že po nedělním zápase čeká Blansko reprezentační přestávka, ve které budou hráči opět čekat na zápasové vytížení. „Postrádám v tomto logiku. Proč nemůžeme hrát? Chápu první ligu, ale myslel jsem si, že v druhé lize teď budeme hrát systémem středa – neděle. Je proto nepochopitelné, že zase budeme stát. Co když za 14 dní napadne sníh? Kdy ta utkání stihneme odehrát?,“ kroutil hlavou Machala.

Blansko po porážce 0:2 kleslo na jedenáctou příčku v tabulce. Na termín dalšího utkání si budou muset druholigové celky počkat.

KRYŠTOF SEVERA