Blansko totiž minulý týden notně potrápilo i slovenského prvoligistu Senicu, se kterou prohrál druholigový nováček těsně 2:3. „Jsem s přípravou spokojený. Nikdo se nám z kluků nezranil a poslední zápasy měly opravdu vysokou úroveň,“ zmiňuje prověrky se Slováckem a Senicí blanenský kouč Oldřich Machala.

Veronika Jakusidisová (na snímku uprostřed) z ASK Blansko se stala pro letošní rok nejlepší vícebojařkou mezi žákyněmi.
Blanenská atletka Jakusidisová získala domácí titul mezi vícebojařkami

V pátek jeho svěřence čeká další těžká prověrka, tentokrát v podobě brněnské Zbrojovky. „Pro nás půjde o opravdu těžkou zkoušku. Zbrojovka má kvalitní mužstvo a navíc je to největší klub v regionu. Na zápas se těšíme, už jen proto, že přitáhne diváky. Navíc nám taková zkouška může jen a jen pomoct,“ připomíná kouč zápas, který začíná v pět hodin odpoledne na hřišti v Údolní ulici.

V následujících dnech navíc čeká kádr Blanska poslední větší řez, který ukáže, se kterými hráči vpluje do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Vykrystalizuje tým, se kterým budeme bojovat ve druhé lize. Dvacet hráčů a tři brankáři jsou dle mého názoru ideální počet. Můžeme reagovat jak na disciplinární tresty, tak na zranění. Navíc stejně úplně nevíme, v jakém režimu liga proběhne, situace s koronavirem sportem v republice silně hýbe,“ podotýká Machala.

Baseballistům Blanska (v bílém) nevyšly v obou duelech s Třebíčí úvodní směny. Obě utkání hladce prohráli.
Olympia bojuje o extraligu, v úvodu nadstavby se trápila

Novinkou bude pro tým z brány Moravského krasu také odlišný počet týmů ve druhé nejvyšší soutěži. Ten se pro ročník 2020/2021 zúžil na čtrnáct. „Svým způsobem je to pro nás komplikace. Méně mužstev znamená méně zápasů, a tím pádem i méně šancí na body. Bude to pro nás složitější. Musíme chytnout začátek soutěže a pak se uvidí,“ uzavírá kouč.

KRYŠTOF SEVERA