Předchozí
1 z 5
Další

11.7.2020 - domácí SK Líšeň (Jan Silný) v bílém proti FK Fotbal TřinecLíšeňský útočník Jan Silný přispěl v Třinci gólem k vítězství 2:0.Zdroj: Deník/Attila Racek

ZLOM V TŘINCI. Líšeňští fotbalisté nastřádali v úvodních deseti kolech osmnáct bodů. Jenže po pěti duelech jich měli pouze pět. „Začátek nám vůbec nevyšel a byli jsme hodně nespokojení, protože jsme měli proti sobě docela hratelné týmy,“ podotkl Málek.

Svěřenci kouče Milana Valachoviče po domácí výhře 3:2 s Viktorií Žižkov jen remizovali s Ústím nad Labem a s nováčkem soutěže z Vyškova, pak navíc prohráli s Vlašimí a Zbrojovkou. Klíčové utkání pro ně nastalo v šestém kole, kdy je čekal Třinec na sestupových pozicích. „Kdybychom prohráli, dotáhne se na nás a hrajeme vzadu. To byl opravdu důležitý zápas, naštěstí jsme ho zvládli 2:0. Chytli jsme sebedůvěru a další kola zase vyhráli. Teď už můžeme hrát v klidu a na hřišti si třeba i víc dovolit,“ pravil Málek.

29.8.2020 - domácí SK Líšeň v bílém (Jan Silný)) proti FK BlanskoLíšeňský útočník Jan Silný dal v této sezoně zatím pět branek.Zdroj: Deník/Attila Racek

FORMA KANONÝRA. Zatímco v uplynulém druholigovém ročníku se Líšeň spoléhala především na Málka, jenž proměnil devět pokutových kopů a se třinácti brankami se stal nejlepším střelcem soutěže, nyní ji táhne útočník Jan Silný. Ten si připsal v deseti zápasech pět branek.

V úvodu sezony se však potýkal s následky zlomené ruky a vykloubeného ramena, v pěti utkáních se prosadil jednou. „Honza měl nepříjemné zranění a hledal formu, pak se ale všechno zlepšilo,“ uvedl Málek.

V sobotu při remíze 1:1 s Opavou přerušil Silný sérii čtyř zápasů, v nichž se pokaždé trefil. „Obecně často mívám takové série, že když dám jeden gól, tak ze mě spadne asi nějaký menší stres a víc si věřím,“ poznamenal šestadvacetiletý forvard.

Fotbalová zápas mezi brněnskou Zbrojovkou a LíšníLíšeňští fotbalisté Ondřej Ševčík (vlevo) a Jaroslav Málek se radují ze vstřelené branky v brněnském derby.Zdroj: Deník/Jiří Sláma

ZÁVĚREČNÁ DRAMATA. Dá se říct, že kouč Valachovič prožil příjemný a hlavně klidný závěr utkání na podzim jen dvakrát. Líšeň totiž často bojuje o výsledek až do posledních chvil. Porážku 1:2 se Zbrojovkou jim nadělil až ve třetí minutě nastavení Jakub Řezníček, o výhře 2:1 s Jihlavou rozhodl ve stejný čas Silný z penalty.

Naposledy Líšeň přišla o dva body v Opavě, když pokutový kop v 90. minutě proměnil Matěj Helešic. „Hrajeme na jednoho útočníka a ze zabezpečené obrany, takže asi nebudeme moc vyhrávat o dva, nebo tři góly, ale spíš těsně o jeden,“ namítl Málek.

29.8.2020 - domácí SK Líšeň v bílém (Jaroslav Málek) proti FK Blansko (Lukáš Kania)Líšeňský záložník Jaroslav Málek (v bílém) se vyznačuje na hřišti především svým důrazem.Zdroj: Deník / Attila Racek

NEJSOU V OBLIBĚ. Oproti prvním dvěma sezonám ve druhé lize se prý nyní nacházejí ve složitějších situacích. „Ještě na jaře bylo vidět, že nás týmy podceňovaly. Teď je to fakt rozdíl, všichni se na nás připraví a přijde mi, že jsme takový nesnášený tým, protože hrajeme důrazný fotbal, hodně běháme a jsme soubojoví. Když pak prohodím něco s protihráči, vycítím, že třeba mě osobně nemají moc rádi,“ smál se Málek.

Brněnský celek se už v uplynulém ročníku spoléhal na výsledky z domácího hřiště, na kterém v této sezoně získal deset z patnácti možných bodů. „Soupeřům se u nás nechce hrát, je to takové nepřátelské a těžíme hlavně z domácího prostředí, z fanoušků a jejich nadšení,“ poznamenal Málek.

Líšeňští fotbalisté dostali po posledním utkání s Třincem pohár pro stříbrný celek druhé ligy. Jaké zápasy je k takovému úspěchu dovedly?Líšeňští fotbalisté se v minulém ročníku umístili na druhém místě.Zdroj: SK Líšeň

TÝMOVÝ SEN. V minulé sezoně se Brňané radovali z historického druhého místa v profesionální soutěži, jenže o první ligu si nezahráli. Mezi elitu se totiž dostal jen vítěz z Hradce Králové. Tentokrát by jim aspoň k postupu do baráže o nejvyšší soutěž stačila i třetí příčka. „Chceme být nahoře, abychom se na jaře mohli poprat o baráž, což je takový náš sen. Rádi si ji zahrajeme. V týmu máme mladé kluky, ale na druhou stranu taky hodně zkušených, kteří mají i prvoligové starty, takže bez šance určitě nejsme,“ dodal odhodlaně Málek.