Domácí hráči měli povedený vstup do zápasu a hned po šesti minutách využil rohového kopu Dominik Hašek. „Zklamal mě z naší strany první poločas, protože jsme věděli, že domácí budou hrát jednodušší fotbal, byli jsme na to dobře nachystaní. Máme problém s tím, když na nás někdo hraje jednoduše, nakopává balony za naši obranu nebo chodí do soubojů. Nakonec jsme dostali gól ze standardky, domácí byli první poločas lepší,“ líčil Machala.

Jeho tým se dlouho nemohl dostat do gólové šance. To se povedlo až po třiceti minutách hry, kdy se před brankáře domácích dostal ofenzivní hráč Filip Žák. Ten ale netrefil branku.

Žák byl hlavním aktérem i další velké příležitosti Blanska. Dvě minuty před koncem poločasu zahrával trestný kop a rozezvučel břevno. „Zápas jsme si zkomplikovali sami, když jsme hned v šesté minutě dostali gól, pak jsme je dobývali. A hrát do plných nám prostě nejde,“ litoval Žák.

Blanenští fotbalisté budou chtít v Chrudimi navázat na výkon z Jihlavy, kde vyhráli 4:1.
F:NL pokračuje, Blansko míří do Chrudimi

V závěru první půle ještě mohl vedení domácích navýšit Petr Rybička, ale brankář Pavel Halouska si poradil a jeho šanci zlikvidoval.

Druhých pětačtyřicet minut zahájilo aktivně Blansko, ale jeho střelci se neprosadili. „Snažili jsme s tím něco udělat, druhá půle byla z naší strany fotbalovější a výrazně lepší. Domácí jsme skoro do ničeho nepustili. Zamkli jsme je celý druhý poločas na jejich půlce, ale nedokážeme dát gól. Z toho tlaku a šancí netrefíme bránu ani z deseti metrů. A když máme šanci, tak ji nezakončíme. Jsme nedůrazní jak v naší, tak soupeřově šestnáctce,“ láteřil Machala.

Naopak domácím mohl pojistit vedení střídající Yoo, ale blanenská defenziva mu notně zkomplikovala zakončení a čtyřiadvacetiletý hráč zamířil mimo. „Byl to fotbal dvou poločasů, první patřil domácím, nám druhý. Domácí dali gól a my ne, vyhráli zaslouženě,“ hlesl kouč.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: Blansko (červená) - Hradec Králové.
Hořká porážka s favoritem. Blansko přišlo aspoň o bod až v závěru

Blansko si ještě v posledních vteřinách duelu vytvořilo dvě velké šance. Nejprve z penaltového puntíku přestřelil Martin Holek, o chvíli později z kraje vápna pálil nad Tomáš Vasiljev. „Chybělo nám v zakončení víc klidu, v prvním poločase jsem měl velkou šanci já, když jsem mířil na zadní tyč, ale po hezké nahrávce od Harise Harby jsem poslal míč kousek vedle. Ve druhé půlce měl na noze vyrovnání Holas (Martin Holek – pozn. red.), ale bohužel netrefil branku. Směrem dopředu to bylo velmi málo. Musíme být víc hladoví po gólech a chodit do vápna ve více lidech,“ dodal Žák.

Blansko se nyní nachází s devíti body na dvanáctém místě. Další duel odehraje ve středu doma s Ústím.

Chrudim - Blansko 1:0 (1:0)
Branka: 6. D. Hašek
Rozhodčí: Machálek – Matoušek, Slavíček.
Žluté karty: 61. Kesner, 70. Verner, 90. Drahoš – 71. Ilko, 85. Vasiljev, 88. Klusák.
Chrudim: Mrázek – D. Hašek, Drahoš, Krištof, Hlavsa – Trávníček, Kesner (81. D. Breda), Verner, Sokol – Mužík (77. Kang-hjon), Rybička.
Blansko: Halouska – Sukup, Štrbák, Vincour (57. Ilko), R. Buchta – Vasiljev, Kopičár (71. J. Šašinka), Lahodný, Kania (65. Klusák) – Harba (71. Martin Holek) – Žák.

KRYŠTOF SEVERA