Předchozí
1 z 4
Další

Natáčení nového seriálu České televize Hlava Medúzy - na snímku Michal Isteník.Herec Michal Isteník.Zdroj: Deník / Attila Racek

Michal Isteník, herec

Co říkáte na postup brněnské Zbrojovky do první české ligy?

„Mám velkou radost, do Brna první liga patří a je špatné, když tam není. To je jeden důvod. Další je, že v Brně zase můžu chodit na ligu a dívat se, jak Zbrojovka hraje se Slavií, které fandím. Navíc se Zavošem (Pavel Zavadil – pozn. red.) a Kubou Řezníčkem chodíme na pivo, takže mě to těší i z osobního hlediska a těším se na to. Vím, že slavili postup už ve středu, ale předpokládám, že si pivo dáme.“

Udrží se v nejvyšší české soutěži déle než jednu sezonu?
„Je to samozřejmě hodně o financích, ale přál bych jim, aby se jim z toho nerozklepala kolena, hlavně těm mladším, kteří nemají tolik zkušeností. Budou muset jezdit a jezdit."

Fotbalisté Zbrojovky oslavili postup do první ligy už čtyři kola před koncem tohoto soutěžního ročníku.
KVÍZ: Zbrojovka slaví další postup v rozpačitém období. Co o něm víte?

Herec Václav Svoboda při fotbalové exhibici.Herec Václav Svoboda při fotbalové exhibici.Zdroj: Deník/Libor Kopl

Václav Svoboda, herec

Co říkáte na postup brněnské Zbrojovky do první české ligy?

„Je to úžasné, je to bezvadné. Akorát to chce pokračovat dál, někoho nakoupit, aby Zbrojovka mohla konkurovat v lize všem. Samozřejmě větší euforie by to byla, kdyby postoupila a byl nový stadion. Ten není, což je velká chyba. Ligový fotbal do Brna patří stejně jako do Ostravy nebo do Prahy. Co já vím, kdyby byl nový staďák, byl by furt plný barák. Královo Pole není žádné vítězství."

Udrží se v nejvyšší české soutěži déle než jednu sezonu?

„Doufám, že ano. A hlavně věřím, že ta strategie nebude tak naivní, jako bývala, že se dá konkurovat ostatním týmům bez nákupu nějakých hráčů. Mezi první a druhou ligou je sakra rozdíl, může se sice povést nějaký zápas i se silnějším soupeřem, ale je to spíš věc náhody. Chtělo by to jít tomu naproti a nebojovat jen o udržení, ale od středu tabulky výš, což by bylo ideální. Jak to udělat, nevím, nejsem majitel oddílu, ani žádný miliardář. Všechno ale souvisí se vším a když v Brně bude liga, o to víc se rozvine i mládežnická základna."

Násilí při derby i show kanonýra. Taková byla cesta Zbrojovky za elitou

Olympionici Jiří Lipták a David Kostelecký na olympijském festivalu v Brně.Olympionik Jiří Lipták.Zdroj: Deník/Jiří Sláma

Jiří Lipták, sportovní střelec a zlatý olympijský medailista

Co říkáte na postup brněnské Zbrojovky do první české ligy?

„Tak já z toho mám radost, protože si myslím, že do Brna nejvyšši fotbalová soutěž patří. Dokonce jsem se byl na dva zápasy na podzim podívat."

Udrží se v nejvyšší české soutěži déle než jednu sezonu?

„Za mě se určitě udrží déle než jednu sezonu, protože už mají zkušenosti z minule."

Bývalý trenér Zbrojovky Brno Václav Kotal naposled vedl pražskou Spartu.
Zbrojovka musí najít hráče k Řezníčkovi. Šel bych cestou Hradce, radí Kotal

Legendární herec a dabér Zdeněk Junák oslavil 6. prosince sedmdesáté narozeniny. S angažmá v Městském divadle Brno se prozatím loučit nehodlá.Legendární herec a dabér Zdeněk Junák.Zdroj: Deník/Terezie Sekáčová

Zdeněk Junák, herec a dabér

Co říkáte na postup brněnské Zbrojovky do první české ligy?

„Postup Zbrojovky je fantatický, nemám k tomu, co bych dodal. Myslím si, že si to zasloužila. Ve středu jsem si na ni i vsadil."

Udrží se v nejvyšší české soutěži déle než jednu sezonu?

„Jestli se v nejvyšší soutěži udrží déle jak sezonu, to vám moc nepovím, protože nevidím do zákulisí, ale myslím si, že udrží. Zaslouží si to."

Brněnský trenér Richard Dostálek.
Spousta lidí mi postup nepřála, uvědomuje si trenér Zbrojovky Dostálek