Zimní pauza přivedla do Blanska několik skutečně zajímavých jmen. Ondřejem Sukupem počínaje, Harisem Harbou či Robertem Bartolomeem konče. Vskutku zajímavá jména pro třetiligový tým. „Každý z hráčů přišel s nějakým záměrem a uvidíme, jak se naše představy promítnou na hřišti. Všichni jsou zkušení a měli by být pro Blansko přínos,“ hodnotil posily svého týmu kouč Zbyněk Zbořil.

Znamenité posily však v dresu Blanska dlouho nezářily. Po jednom zápase se MSFL zastavila. Nouzový stav tak výrazně zasáhl do fotbalového života v republice a už více než měsíc si blanenští fotbalisté nekopli do míče. "Máme teď čas na věci, na které jsme dříve neměli čas. Karanténu trávím doma s rodinou a ve volnu se snažím zabrat do studia,“ popisuje svůj průběh karantény středopolař Filip Žák. Se spoluhráči však stále zůstává v kontaktu. „S klukama máme skupinu na whatsappu a taky si občas zavoláme,“ říká Žák.

Kondiční trenér české reprezentace v malém fotbale do 23 let Pavel Blaha.
I vytírání podlahy může být kondičně namáhavé, říká reprezentační kouč Blaha

Tréninkové dávky plní hráči Blanska formou individuálních plánů, které dostali před odjezdem na karanténu. „V rámci možností se snažím trénovat doma. Střídám domácí posilování s běháním v přírodě. Když je hezky, tak si jdu zakopat na zahradu,“ rozebírá svůj tréninkový proces blanenský záložník.

Nový start MSFL je však v nedohlednu a prognózy nevypadají příliš příznivě. Omezení pohybu je prodlouženo do dubna a nic nenaznačuje jeho brzký konec. „Budu opravdu moc rád, když se situace co nejdříve vrátí do starých kolejí a opět jsme si můžeme zahrát fotbal. Podle aktuální situace bych však tipoval a obávám se, že se soutěž nedohraje,“ uzavřel Žák.

KRYŠTOF SEVERA