Vše odhalili všímaví místní policisté. Ti si povšimli vozidla autoškoly, které řídil jim dobře známý muž. „Muže již dříve řešili za jízdu pod vlivem alkoholu. Proto se rozhodli vozidlo autoškoly zastavit a řidiče zkontrolovat,“ uvedla k případu mluvčí policie Kateřina Kubzová. 

Vendryní u Třince na Frýdecko-Místecku se projížděl vůz autoškoly, který řídil opilý muž. Květen 2022.Vendryní u Třince na Frýdecko-Místecku se projížděl vůz autoškoly, který řídil opilý muž. Květen 2022.Zdroj: se svolením PČRKdyž pak policisté začali s devětačtyřicetiletým řidičem komunikat, pojali podezření, že je opět pod vlivem alkoholu. „To následně potvrdila dechová zkouška, která vykázala 1,80 promile alkoholu v dechu,“ pokračovala mluvčí s tím, že vozidlo si tak na místě převzala překvapená instruktorka autoškoly. Ta policistům zároveň sdělila, že netušila, v jakém stavu je její žák.

Pejsek z kontejneru.
Šťastný konec. Teriéra někdo hodil do kontejneru, nyní je zpátky u majitelky

„Řidič, kterému loni skončil trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, chtěl nyní absolvovat přezkoušení v autoškole za účelem vrácení řidičského oprávnění. Dopravní policisté předali věc kolegům z Třince, kteří ve zkráceném přípravném řízení sdělili muži podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Kubzová. 

Muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.