Kriminalisté v souvislosti s případem zadrželi v minulém týdnu sedmadvacetiletého muže. Podle policie jde o ojedinělý případ nejen v Jihočeském kraji, ale i v rámci celé republiky.

"Policisté začali případ vyšetřovat jako banální požár motorového vozidla v katastru města Protivín dne 4. září kolem čtvrt na osm večer. Na místě bylo ohořelé vozidlo BMW, při ohledání místa bylo nalezeno tělo ženy. Na místě bylo jasné, že se jedná o zločin vraždy," uvedl krajský ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.

V lese mezi Protivínem a Zábořím pachatel zapálil BMW. Policisté zjišťují, kde se vůz před tím pohyboval.
Tajemná vražda na Písecku: Byla velmi slušná, říkají blízcí o oběti

Na případu pracovaly desítky policistů, trvalo pouhých 96 hodin a došlo k zadržení pachatele. Denně bylo nasazeno kolem tří desítek mužů zákona.

"Mezi pachatelem a obětí došlo ke krátkému verbálnímu konfliktu na chodbě domu v Českých Budějovicích, kde oba bydleli. Pachatel ženu fyzicky napadl a následně oběť zatáhl k sobě do bytu, kde ji rdousil a poté utopil. Jejím osobním vozem značky BMW ženu odvezl do lesa k Protivínu, kde se zbavil těla. Protože s vozidlem zapadl a nebyl schopen pokračovat, vůz proto na místě zapálil," popsala vyšetřovatelka případu Renata Miková.

Jako Otýlie Vranská 

Pachatel z místa činu odcházel pěšky. Došel až do Číčenic, kde ho po telefonickém rozhovoru vyzvedla jeho nic netušící matka. Policisté se vyjádřili také ke spekulacím o tom, že tělo mladé ženy bylo rozřezáno. "Tělo oběti bylo posmrtně zdevastováno, a to tím způsobem, že část těla byla oddělena od trupu. Je zde skutečně podobnost s vraždou Otýlie Vranské," upřesnila šokující podrobnosti vyšetřovatelka.

Lukáš Vaculík v hlavní roli seriálu České televize Ochránce
Seriál Ochránce připomněl vraždu vychovatelky v Chrastavě. Ubil ji chovanec

Pachatele policisté zadrželi ve středu 8. září ve večerních hodinách v Českých Budějovicích. "Muži bylo 27 let nikdy, nebyl trestán, byl zaměstnán, byl sám, závislý na počítačích a filmech a žil ve svém virtuálním světě," doplnila vyšetřovatelka. Těla se údajně zbavil podle scénáře, který viděl ve filmu. Vrah mladé ženy nakonec spáchal sebevraždu ve vazební věznici v Českých Budějovicích.