Svoji maminku miloval. Přesto (nebo právě proto) k ní přistoupil a ve chvíli, kdy spala v posteli, jí namířil pistoli na hlavu a zastřelil ji. Pak otočil zbraň proti sobě a zemřel vedle ní. Tak se podle informací Deníku odehrála koncem ledna tragédie v Dolcích na jihu Plzeňska.

Od dnešního dne jsou opět otevřeny pro veřejnost i sportovce vnitřní i venkovní bazény. Na snímku plavci domácího oddílu Slavia VŠ.
OBRAZEM: Podívejte se na první den rozvolňování opatření v našem kraji

Matka, ročník 1930, a její syn, ročník 1957, bydleli v malé mnoho let, ale s nikým se nestýkali, většinu času trávili spolu doma. „Žili osamoceně, uzavření do sebe. Jednou za půl roku si přišel na úřad pro známky na popelnice a občas jsme spolu prohodili pár slov,“ řekl starosta obce Miroslav Mráz.

Ve středu 22. ledna byla nalezena v rodinném domě jejich bezvládná těla. Na místo byla přivolána letecká záchranná služba, ale už jim nemohla pomoci. „Lékař na místě konstatoval úmrtí,“ řekla krajská mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Policie nařídila soudní pitvy, vyslechla svědky a vyžádala si hned několik znaleckých posudků. Nyní už má jasno, jak vše proběhlo.

„Muž přistoupil ke své matce, spící v posteli, a po předchozím uvážení ji usmrtil. Sám poté spáchal sebevraždu,“ řekla Deníku krajská policejní mluvčí Martina Korandová. Dodala, že vražda byla nyní odložena, neboť trestní stíhání proti mrtvému je nepřípustné. Bližší informace k případu Korandová neuvedla, podle zdroje Deníku obeznámeného s případem je ale pravděpodobné, že žena se synem společný odchod naplánovali a on ji usmrtil s jejím souhlasem. Ženu v tu dobu v sobě měla mít léky na spaní.

Strážníky zaměstala uprchlá zvířata.
Strážníci odchytávali koně i poníky