Hladina vody v rybníku je upuštěná a rybám tak nezbývá jiná možnost než se stáhnout k požeráku, kde si rybáři již předchozí den položili na dno síť. Během hodinky se plní kesery a kádě rybami. Kapři, tolstolobici, amuři, štiky i sumci nemají sebemenší možnost úniku. Desítky metráků ryb se následně třídí na brakovačce a končí buď v prodeji nebo ti šťastnější putují zpět do rybníku. Z vody se daří vytáhnout i sumce s úctyhodnou délkou 205cm. Zakoupenou rybu je možné si nechat ihned zabít a případně i vykuchat.


O kousek dál, pod hrází, stojí několik stánků, udírny a polní vojenská kuchyň. Stovky návštěvníků mají možnost ochutnat uzeného tolstolobika, rybí polévku nebo třeba rybí škvarky.


Tuto tradiční akci pořádá každoročně, vždy na konci října, na pět desítek přátel a kamarádů. I příští sezónu se bude lovit, tentokrát vrchní rybník Na Ohrazdě.

Jiří Konopáč