Čtyři hudební skupiny připravily návštěvníkům dvouhodinový program, v němž zazněly melodie z období zlaté éry rocku 70. let až po současnost. Pro některé z žáků to byl vůbec první veřejný koncert s kapelou. Další už jsou dnes zkušenými muzikanty, vloni například jeden ze souborů vyhrál blanenský soutěžní festival Bambifest.

Letos pak sbírali blanenští kytaristé individuální úspěchy na mezinárodní soutěži na Slovensku. „Zájem o hru na elektrickou kytaru je na naší škole velký a uplatnění tohoto nástroje je samozřejmě neodmyslitelně spojené s rockovou hudbu,“ říká učitel Martin Kovář, vedoucí školních souborů.

Výuka pak prý více než cokoliv jiného připomíná zkoušky opravdových kapel. „Těší mě, že se díky pochopení a podpoře vedení můžeme věnovat hře ve skupinách, kde žáci získávají jedinečné zkušenosti, které zúročí ve své hráčské praxi.“

Hlavní koordinátor Bambifestu Miroslav Martinek.
Bambifest? Jde o jarmark zážitků, říká ředitel Martinek

Koncert by muzikanti rádi zopakovali ještě na podzim ve venkovních prostorách. Do budoucna mají pak ještě smělejší plány. „Rádi bychom v příštím školním roce připravili další koncerty, tentokrát více tématické, do kterých bych rád zapojil i další komorní uskupení a soubory z naší školy,“ dodává Kovář, který je zároveň vedoucím hudebního oddělení SZUŠ Blansko.

JAN JEŘÁBEK
IRENA ČEPOVÁ