Většina zaměstnanců musela jít na home office, restaurace byly zavřené a ne každý měl možnost a čas navařit si sám. Proto lidé z jihu Moravy využili možnosti výdeje přes okénko nebo dovozu. 

Nejvyhledávanějším jídlem byla pizza. Dále nejvíce zachutnala asijská kuchyně a na třetí příčce to pak bylo jídlo z fast foodu, kde opět vedly asijské pokrmy.

Zatímco v lednu a únoru činila obědová špička ve všední dny 33% objednávek, v říjnu a listopadu to bylo 40%.

Zdroj: DENÍK/Archiv

I když doprava slábla, dovoz objednávky trval 33 minut.

Snahu restaurací dokázali zákazníci nejvíce ocenit v první vlně pandemie.

Za objednávku nechali spropitné více než 16 korun.

Rozvoz jídla z jihomoravských restaurací během pandemie.Zdroj: DENÍK

Kvůli koronavirové situaci mohla řada provozoven opět zavřít – a mezi nimi právě i restaurace.