Každý muž rozumí fotbalu. A chce mít svou vlastní hospodu. Zatímco první pravda v českých zemích platí dál (a asi nikdy nepřestane), s tou druhou výrazně zamával covid.

Martin Komárek.
Příliš častá neštěstí na železnici

Tedy on by možná dál skoro každý tu hospodu chtěl, ale ti, co ji mají, si často trhají vlasy z hlavy (pokud jim ještě nějaké zbyly). Ryjeme rypákem o zem, pošli mi sem na večírek nějaký lidi, psal mi nedávno jeden kamarád. Spoluvlastní jednu z nejlepších pivnic v Brně, vaří mu výjimečně šikovný kuchař. Ani to nepomáhá.

I on šel do restauratérství víc kvůli romantickým představám než kvůli zbohatnutí. Ale zisk samozřejmě potřebuje. Bohužel lidé se do restaurací nevrátili. A s nimi (snad jen zatím) zůstaly trčet někde na cestě i kamarádovy představy o funkčním pubu.

Martin Komárek.
Prague Pride, nebo nePride?

Musí si zvykat na jiný standard a zároveň sledovat, jak jiné profese, dříve daleko za hospodským nebo číšníkem, na finančním žebříčku letí nahoru. Ve chvíli, kdy kolem jeho podniku projede na kole poslíček s vietnamským hovězím salátem nebo pizzou, ho proto občas napadne, jestli nemá odevzdat klíč a na to kolo či motorku sednout taky. Covid totiž s trhem práce zamával jak průvan s papíry v místnosti.