Když ještě býval prezidentem Václav Klaus, vysoký úředník jeho kanceláře propadl náboženskému blouznění a dal rozhovor Parlamentní listům, v němž tvrdil, že se blíží konec světa.

Autor je spisovatel

 Celá věc mě tehdy zaujala. To totiž není jen tak, aby kancelář prezidenta země a vrchního velitele vojsk hlásala příchod Antikrista. Přemýšlel jsem, kdo z našich představitelů má konec světa v gesci, abych se na něj obrátil. Nakonec mě napadl kardinál, protože kdo jiný než odborník na nebe, peklo a život posmrtný tohle může vědět.

David Nesnídal
Pěna dní: Neuróza a svrbění

Napsal jsem tedy na Facebooku přímo kardinálu Dukovi následující list:

Vážený pane kardinále,

pan Petr Hájek, zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky, v přiloženém rozhovoru tvrdí, že jíž začala Apokalypsa. Protože předpokládám, že byste měl mít v této věci nějaké informace, prosím Vás laskavě o vyjádření, zda je tomu skutečně tak.

Děkuji za Váš čas, s pozdravem, Jakub Horák

Příští den přišla odpověď:

Vážený pane Horáku, děkujeme za upozornění na rozhovor s panem vicekancléřem Hájkem. Otec Dominik výroky pana Hájka sledoval a sleduje i nadále.

Podstatou křesťanství je očekávání druhého příchodu Ježíše Krista, se kterým se pojí i apokalyptická vize budoucnosti. Jak ale praví Bible, nikdo nebude takovou událost očekávat. Pokud se tedy bude apokalypsa skutečně blížit, je velice pravděpodobné, že o ní nebudeme mít informace.

S pozdravem a požehnáním, Fra Norbert, administrátor

David Nesnídal
Pěna dní: Lilith a Eva

Jaká krásná země to jsme, když i nejvyšší církevní představitelé jsou ochotni zapojit se do recesistické hry na sociálních sítích, pomyslel jsem si.

U příležitosti výměny stráží na Hradě přeji své zemi, aby nám smysl pro nadsázku ještě dlouho vydržel. Přeju jí méně bláznivých vicekancléřů a prezidentských mluvčí a více lidí s vybraným smyslem pro humor, jak byl Fra Norbert, osobní tajemník Jeho Eminence Dominika kardinála Duky. A pochopitelně i ještě hodně let do konce světa.

Názory zde zveřejněné přinášejí různé pohledy publicistů a osobností, ale nevyjadřují stanovisko Deníku.