Pravý důvod se ale jmenuje Sputnik V a ivermektin. K oběma preparátům je Blatný velmi zdrženlivý, zatímco Babiš chce do ČR vozit všechno, co má jakoukoli naději na rychlejší krocení pandemie, byť by to bylo neprověřené nebo neschválené, nedej bože ruské. V pozadí je i brněnské soupeření mezi FN Brno, odkud je Blatný, a sv. Annou, kde působí primář Rezek, propagátor ivermektinu.

Je tohle normální?

Robert Plaga je trnem v Babišově oku už několik let, ale teď si podepsal ortel trváním na klasických maturitách, které Babiš jako „nelidské“ nechce. Navíc v Agrofertu ho nikdy nezajímalo, zda má uchazeč o zaměstnání maturitu.

Netvrdím, že je úplně pomýlený. Jen musí zároveň říct, že bude prosazovat zrušení maturit a jejich nahrazení čímsi jiným. Pro letošek je to ale populistický výstřel naslepo.

Sputnik je asi výborná vakcína. Přesto ji nechci

No a Petříček, do jehož repertoáru podle Babiše „patří lež jako základní vybavení“, je na odstřel dávno, neboť ho nesnáší prezident Zeman. A teď se v roli konkurenta nehodí ani šéfovi ČSSD Janu Hamáčkovi, takže rekonstrukce vlády by měla jít jako po másle. Jen se obávám, že po ní nebude nejen chleba levnější, ale ani děti chytřejší a hlavně lidé zdravější.