Vedení obce nenechalo upravit celý park, ale jen prostor takzvaného výletiště, kde se pravidelně odehrávají kulturní a sportovní akce. Do krásy již rozkvetlo například místo podél hřiště. „Dali jsme tam jutovou textilii, do které jsme vysadili růže, barvínky a břečťany. Podél zdi obecního úřadu již rostou větší dřeviny a keře. Nechybí mezi nimi zlaté deště, tisy nebo kaliny," popsal Remeš.

Z největších stromů vyniká v parku sedm jírovců červených. „K nim jsme ještě v pondělí vysadili jednu exotickou třešeň. Musíme dodělat už jen trávníky," je rád Remeš.

Po úpravách zeleně plánuje vedení obce vytvořit v parku klidovou zónu. „Postupně tam doplníme lavičky, uděláme zámkovou dlažbu a zpevněné plochy pro maminky s kočárky. Nejdříve jsme ale chtěli zabránit hlavně tomu, aby tam došlo k nějakému neštěstí. Loni o pouti se dva stromy rozlomily, jeden spadl na kolotoče a další do plotu a zmačkal přístřešek. Naštěstí se nikomu nic nestalo," vysvětlil starosta Šebetova Zdeněk Čížek. Obnova zeleně přijde zhruba na milion korun. Pětaosmdesát procent nákladů pokryje dotace.